Hlavní obsah

Prospal se upsal Kačerům z Anaheimu

ANAHEIM

Hokejový útočník Václav Prospal vyměnil východní pobřeží Spojených států za západní. Z floridské Tampy Bay se stěhuje do týmu finalisty Stanleyova poháru - Anaheimu Mighty Ducks.

Foto: ČTK

Václav Prospal v letošní sezóně řádil.

Článek

V Kalifornii podepsal pětiletý kontrakt, který mu podle televizní stanice TSN vynese celkem 17,5 miliónů dolarů, tedy v průměru 3,5 miliónu ročně.

Podle informací Novinek však ještě kontrakt není definitivně zpečetěn a navíc nesouhlasí peníze. Mělo by se jednat o vyšší sumu. Základní finanční podmínky jsou již dohodnuty, v současnosti se na smlouvě dolaďují jen podrobnosti.

"Opravdu již zbývá jen doladit detaily, ale mohu být spokojen. Anaheim splnil požadavky a jednal velmi seriózně, dokonce se mnou už mluvil i trenér Babcock," sdělil Právu český útočník.

Nejlepší sezóna

Osmadvacetiletý centr byl nechráněným volným hráčem, mohl proto odejít kamkoliv. A mohl si vybírat. Loňská sezóna byla totiž jeho nejvydařenější v kariéře - stal se nejproduktivnějším hráčem Lightning, připsal si 79 bodů za 22 branek a 57 asistencí. Před letošní zlomovou sezónou nastřílel Prospal ve čtyřech různých působištích jen 66 gólů.

Prospal si loni si v Tampě vydělal 1,55 miliónu dolarů, což je suma nedosahující ligového průměru. Novou nabídku Tampy znějící na 2,75 miliónu dolarů ročně, s bonusy přesahující tři milióny, odmítl a hledal nové působiště. V úvahu přicházela kromě Anaheimu ještě Atlanta a Detroit.

Zaplnit mezeru po Kariyovi

V sestavě Mighty Ducks má vyplnit mezeru po odchodu kapitána Kariyi do Colorada a je reálná varianta, že se objeví ve společné řadě s krajanem Petrem Sýkorou.

"Volali jsme si a bavili se o situaci v klubu. Těší mě i to, že si s rodinou dál budeme užívat jižanského tepla," přiznal Prospal. Anaheim o zkušeného centra s citem pro přihrávku hodně stál. "Tušil jsem, že o mne bude zájem a poprvé v kariéře jsem si mohl vybrat příští působiště," těšilo Prospala.

Reklama

Související témata: