Hlavní obsah

Střelec Rilke: Nemáme se za co stydět, postoupil šťastnější

Po jeho příchodu na hřiště na začátku druhého poločasu, se začaly na jablonecké střelnici dít velké věci. Favorizovaní hosté z rakouské Austrie Vídeň se dostali v odvetě 2. předkola Poháru UEFA pod velký tlak a jen severočeská nemohoucnost v zakončení je poslala do hlavní fáze soutěže. Emil Rilke sice výstavní střelou srovnal na konečných 1:1, jako jeden z mnoha pak ale nedokázal zužitkovat svou šanci na postupový gól.

Článek

Z Poháru UEFA jste venku i přesto, že jste sehráli dvě velmi dobré partie s vídeňskými ´Fialkami´...

Ve Vídni jsme uhráli velmi dobrý výsledek, do odvety jsme si proto věřili. Škoda inkasovaného gólu a neproměněných šancí. Zápas měl, podle dění na hřišti, dopadnout opačně.

Proč si myslíte, že nakonec postoupili na váš úkor Rakušané?

Otočilo se k nám zády štěstí, které jsme měli před dvěma týdny na stadiónu Austrie. Rozhodně Rakušané nebyli lepším týmem.

Nastoupil jste do druhého poločasu a prezentoval se krásnou vyrovnávací střelou...

Byl to odražený balón po skrumáži ve vápně soupeře. Snažil jsem se především trefit branku. Sedlo mi to na nohu a byl z toho parádní gól.

O několik minut později jste ale trestuhodně selhal v jedné z mnoha jabloneckých šancí na postupový gól...

Ocitl jsem se sám před brankářem a chtěl to dát po zemi na vzdálenější tyč, jenže jsem to trefil špatně. To se stává.

Po zahozené příležitosti za vámi přiběhl jeden ze spoluhráčů. Co vám říkal?

Ať jdu do toho znovu naplno, že další šance určitě ještě přijde. Život jde dál a jiné příležitosti jistě budou. Samozřejmě lepší bude, když příště takovou situaci proměním v gól.

Trenér Kozel zřejmě celému mužstvu o přestávce pěkně vyčinil, do druhé půle totiž jakoby nastoupil úplně jiný Jablonec...

To se musíte zeptat trenéra. Já jsem tomu příliš nevěnoval pozornost, pouze jsem si přišel vzít do kabiny dres a nevím, co tam probíhalo.

Jak moc vás vyřazení mrzí, teď bezprostředně po zápase?

Všichni jsme bojovali do poslední minuty. Za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět. Jak jsem již řekl, tentokrát o postupujícím rozhodlo štěstí.

Reklama