Hlavní obsah

Rakouský tisk přiznává, že Austria postoupila se štěstím

VÍDEŇ

Rakouský tisk v pátečních komentářích k odvetnému utkání 2. předkola Poháru UEFA mezi Jabloncem a vídeňskou Austrií shodně přiznává, že rakouské mužstvo postoupilo jen s námahou a značnou dávkou štěstí. Po domácí výhře 4:3 ve čtvrtek remizovali na severu Čech 1:1, ale podle Die Presse hráči Austrie zřejmě svého trenéra moc neposlouchali, když jim kladl před zápasem na srdce, aby nezůstávali vzadu a byli aktivní i v útočné fázi.

Článek

"Dobrou půlhodinu se nedělo ze strany 'fialek' vůbec nic a Jablonec se mezitím dostal k několika dobrým příležitostem," píše deník. "A pak najednou z čistého nebe uhodilo a Austria se dostala do vedení. V druhé půli se už Vídeňané nechali úplně zatlačit do defenzivy a museli se strachovat o výsledek. Soupeř měl jednu šanci za druhou, ale naštěstí je zahazoval," napsal Die Presse.

Dodal však, že asi přece jen není náhoda, že Austria se spolu s dalším vídeňským klubem Rapidem po špatné minulé sezóně teď pohybuje v popředí tabulky rakouské ligy.

Der Standard v této souvislosti dokonce nadepisuje svůj článek "Na Vídeňáky je spoleh, ale na Švýcary taky". Naráží tím na to, že do hlavní fáze Poháru UEFA postoupil vedle Austrie i Rapid, zatímco další dva rakouští zástupci v soutěži (Mattersburg a Ried) shodně vypadli se švýcarskými soupeři.

Nebezpečný byl hlavně Zelenka

Deník zdůrazňuje, že zvláště ve druhém poločase měl Jablonec převahu a celou řadu šancí. "Problémy působil obraně Austrie stejně jako v prvním zápase hlavně Zelenka. Austria však se štěstím nápor přestála a může se těšit na dalšího soupeře," uvádí Der Standard.

Kurier si všímá, že trenér Austrie měl - ať už ze soupeře nebo z jiných důvodů - bolení břicha, protože musel třikrát spěchat na toaletu. Hra ale byla podle listu dlouho nezáživná a nechtělo se věřit, že tato mužstva předvedla v prvním zápase takový brankostroj. "Austrii hrozilo, že se dá hrou Jablonce uspat. Pak ji ale probudila neproměněná šance Svátka a z protiútoku se podařilo Sariyarovi trefit horní růžek branky. Jablonec byl v druhém poločase ofenzivnější a měl mnoho příležitostí, proměnil však jedinou, a tak Austria se štěstím, ale i díky disciplinovanosti postoupila," napsal Kurier.

Reklama

Související témata: