Hlavní obsah

Triatlonová 'válka' doznívá

PRAHA

Pevné v kramflecích se cítí nové vedení triatlonového svazu, jímž týdny cloumaly spory. Mizí emoce, minulostí jsou hrozby hvězd Ospalého a Krňávka, že nebudou závodit za ČR. Jimi požadovaná nová volba šéfů svazu proběhla v červnu na mimořádné valné hromadě, která odvrhla minulé Suchého vedení vzešlé z dubnového jednání.

Foto: ČTK/Ivan Babej

Od olympiády v Aténách čeká triatlonový svaz medaili, jež by navázala na výsledky Ospalého (na snímku uprostřed), Krňávka, Řehuly či Radové.

Článek

"První fáze po krizi je stabilizační," říká předseda Jaromír Horák a nečeká pokračování bitev. "Nemám takové signály. A co je hlavní, na rozdíl od minulého vedení, které využilo díry ve stanovách, nás volili zástupci naprosté většiny aktivních klubů," cítí podporu.

Domácí pohárový seriál se před časem takřka rozsypal, někteří pořadatelé tak protestovali proti šéfům svazu. Teď už klání pokračují. A na mezinárodní scéně za rok na OH v Aténách Horák čeká medaili, jež by navázala na výsledky Ospalého, Krňávka, Řehuly či Radové.

Předseda nabízí svazu tzv. projektové řízení. Udivuje grafy a prvky plánování ve sportu nevídanými. Jeho slovní ekvilibristika možná i přesvědčuje. Firmu se všemi prvky byznysu by měl podle něj připomínat i triatlon, jemuž by jinak mohl dojít dech. "S mládeží to už není tak, jak by mělo," míní.

Rázně se chytá i myšlenky dostat v roce 2016 do Prahy olympiádu. I proto na tiskovou konferenci svazu dorazil František Dvořák, místopředseda Českého olympijského výboru, orgánu zpravidla nezasahujícího do sporů uvnitř svazů. "Vítáme ale, že se situace v triatlonu stabilizovala, je jednou z našich vlajkových lodí," nepřímo Dvořák podporuje nové vedení.

Reklama

Související témata: