Hlavní obsah

Palermo: Loňské vyřazení Marseille Boleslaví je pro nás varováním

PRAHA

Minimálně pro remízu v úvodním utkání prvního kola Poháru UEFA proti Mladé Boleslavi si ve středu přijeli fotbalisté Palerma. Celek z Apeninského poloostrova ale na ruzyňském letišti neskrýval velký respekt před soupeřem, který favority postrašil loňským nečekaným vyřazením francouzského Olympique Marseille. Obdivně se Italové vyjadřovali o celém českém fotbale.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Mladoboleslavského Jana Kyselu brání Taye z Marseille.

Článek

Zatímco italští hráči na dotazy v angličtině příliš nereagovali a pouze se podepisovali lovcům autogramů, cizinci v kádru Palerma ochotně odpovídali. Vesměs se shodli, že Mladá Boleslav si v Evropě už udělala dobré jméno. "Vím o tom, že porazili Marseille, což byl tenkrát opravdu obrovský favorit. Je to pro nás varování, nečeká nás vůbec nic lehkého, musíme se na Boleslav dobře připravit," řekla ČTK letní ofenzivní posila Palerma Srb Boško Jankovič.

Italům start do nového ročníku vyšel jen průměrně, a tak si chtějí vylepšit náladu postupem přes Mladou Boleslav. "Pro vedení i pro hráče je postup do základní skupiny hodně důležitý. Když zítra vyhrajeme, čeká nás domácí odveta bez nervů. Už bychom si to pak měli pohlídat," uvažoval bývalý střelec španělské Mallorky.

Bresciano: Trenér nás seznámí s hvězdami Boleslavi

Jeho kolega v týmu Mark Bresciano by bral i remízu. "Uvidíme, za určitých okolností se může hodit," uvedl pro ČTK australský reprezentační záložník. Soupeře Palerma vůbec nepodceňoval. "Jsou výborně fyzicky vyspělí, mají rychlé hráče a jsou nebezpeční po křídlech," prohlásil Bresciano. "Před dnešním odpoledním tréninkem nás trenér seznámí s jejich hlavními hvězdami, budeme asi koukat na video," přiblížil středeční program italského týmu.

I on se vyjadřoval o Mladé Boleslavi a celém českém fotbalu jen s obdivem. "Sleduji české hráče na Eurosportu, můžete na ně být pyšní. Proto bude tento zápas nesmírně těžký," řekl Bresciano.

V Itálii zůstali jeho zranění spoluhráči obránce Ciro Capuano a Mattia Cassani, naopak s týmem do Prahy přiletěli lehce zdravotně indisponovaní obránce Giuseppe Biava a Roberto Guana. Palermo ve středu v podvečer čeká předzápasový trénink, duel s Mladou Boleslaví je na programu ve čtvrtek od 18:15.

Reklama

Související témata: