Hlavní obsah

Bílek: Chybovali jsme, omlouváme se fanouškům

PRAHA

Neobvyklý den čeká ve čtvrtek fotbalisty Sparty. Zatímco večer budou moci zápas Poháru UEFA proti dánskému Odense ovlivnit, o několik hodin dříve se bude rozhodovat bez nich. Zasedá totiž disciplinární komise, která projedná skandální chování zástupců Sparty během nedělního utkání v Teplicích. „Našim fanouškům se omlouváme, ale na zápas proti Odense nebude mít jednání disciplinárky vliv,“ řekl na středeční tiskové konferenci trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Závěr posledního ligového utkání mezi domácími Teplicemi a Spartou hostující hráči i trenéři nezvládli. "Konec utkání v Teplicích jsme absolutně nezvládli, musím se fanouškům omluvit. Jednalo se o vyhrocenou situaci, ale máme také velké výhrady k výkonu rozhodčích,“ řekl Bílek, očividně stále ovlivněný děním v posledních minutách zápasu na severu Čech.

Červenou kartu dostali kapitán Tomáš Řepka a Martin Abraham, na tribunu byli za své jednání posláni trenér Bílek s asistentem Sieglem. „Naše chování bylo neomluvitelné a nebude se již opakovat," sypal si popel na hlavu sparťanský trenér.

Dá se očekávat, že verdikty vyřčené disciplinární komisí budou hodně přísné, jelikož například Řepka se provinil proti disciplinárním řádům již opakovaně. „Ano, před zápasem nás čeká disciplinární komise, my ale klademe větší důraz na večerní utkání, tam musíme přes soupeře uspět,“ vyjádřil se Bílek s vidinou většího zájmu o fotbalový výsledek.

"Jistě, že hráčům nebudeme výsledky disciplinárky tajit, stejně by se to nějakým způsobem dozvěděli, do zápasu půjdeme s tím, že hráči budou znát, k čemu se komise odhodlala,“ tvrdil letenský trenér s vyjádřením, že ať bude výsledek DK jakýkoliv, do zápasu proti dánskému Odense BK povede domácí fotbalisty kapitán Řepka.

Reklama

Související témata: