Hlavní obsah

Boleslav gólem v nastavení prohrála s Palermem

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalistům Mladé Boleslavi úvodní zápas 1. kola Poháru UEFA nevyšel. Ve čtvrtek Středočeši na domácím hřišti po gólu Srba Boška Jankoviče v nastavení prohráli s Palermem 0:1 a pokud chtějí postoupit do skupinové fáze soutěže, budou muset za dva týdny v Itálii vyhrát.

Článek

Středočeský klub si chtěl zápasem s italským Palermem udobřit své fanoušky. Vstup do letošního ročníku Gambrinus ligy se mu příliš nepodařil. Za šest kol zvítězil pouze jednou a okupuje osmou příčku. Proti sicilskému soupeři nemohli nastoupit dlouhodobě zranění Dittrich, Ševinský a Riegel, zbytek týmu byl však k zápasu připraven.

Ani Palermo nevstoupilo do domácí soutěže přesvědčivě. Ze tří zápasů se mu prozatím podařilo vybojovat čtyři body. Naposledy se svěřenci trenéra Colantuona střetli na domácím stadiónu s FC Turín. Výsledek byl stejný jako v případě mladoboleslavského duelu - remíza 1:1. Zápasu Poháru UEFA museli kvůli zranění oželet obránci Capuano a Guana. Jenom na lavičce zůstala největší hvězda hostí - útočník Fabrizio Miccoli.

Mladoboleslavští začali utkání bojovně. Už ve třetí minutě se technickou fintou blýskl Marek Matějovský. Z jeho následného centru hlavičkoval Táborský, branku ale těsně minul. Na druhé straně zakončoval Jankovičův průnik středem hřiště křižnou ranou Cavani.

Ve dvaadvacáté minutě se o vzrušení postaral Sedláček, který se po neshodách v domácí obraně snažil míč odkopnout, ale trefil pouze kopačky před sebou stojícího italského hráče a míč se odrazil těsně vedle levé tyče Millerovy branky. Na útočné polovině se potom blýskli hezkou kombinací Matějovský s Mendym, ale Táborský opět nemířil přesně.

O největší šanci první půle se znovu postaral nejlepší hráč první půle Matějovský, který si narazil s Táborským. Následný přízemní centr mířící k Alexandru Mendymu doprostřed pokutového území však skočil těsně před Francouzovou kopačkou.

Po přestávce mohl dvakrát skóre otevřít Táborský, ale pokaždé jeho šanci zmařil gólman Agliardi. Boleslav se snažila, útočila, hrála aktivně, ale hlavně zásluhou nedůrazu v koncovce se jí nedařilo skórovat. I Kysela svůj pokus namířil těsně vedle tyče.

Italský celek udeřil až v samotném závěru. Nejprve Miller skvělým zákrokem vyrazil střelu jednoho z italských hráčů, ale v nastavení inkasoval po rychlém brejku zakončeném umístěnou ranou Srba Boška Jankoviče. Ten si naběhl na centr Caserta a přiblížil Palermu postup do skupinové fáze Poháru UEFA. Pokud tomu bude chtít Mladá Boleslav zabránit, musí za dva týdny na Sicílii zvítězit.

FK Mladá Boleslav - US Palermo 0:1 (0:0)
Branka: 90+1. Jankovič. Rozhodčí: Kinhöfer - Scheppe, Borsch (všichni Něm.). ŽK: A. Mendy, Sedláček - Zaccardo, Amauri, Tedesco, Diana. Diváci: 4110.
Ml. Boleslav: Miller - Voříšek, Rolko, Kopic - Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Hrdlička - A. Mendy (68. Kalina), Táborský (89. Řezníček) - Kysela. Trenér: Ščasný.
Palermo: Agliardi - Diana, Rinaudo, Barzagli, Zaccardo - Jankovič, Migliaccio, Tedesco (87. Simplicio), Bresciano (69. Amauri) - Brienza (59. Caserta), Cavani. Trenér: Colantuono.

Reklama

Související témata: