Hlavní obsah

Podle Bílka si Sparta víc než remízu nezasloužila

PRAHA

Čtvrtek byl pro úřadujícího fotbalového mistra z Letné černým dnem. Odpolední zasedání Disciplinární komise ČMFS přineslo tresty pro aktéry nechutného představení v Teplicích, večerní zápas prvního kola Poháru UEFA proti dánskému Odense zastihl Spartu ve vážném herním útlumu. Pražský celek v čele s trenérem Michalem Bílkem, který musí za extempore na severu Čech zaplatit pokutu 50 tisíc korun, byl po matném výkonu nakonec rád za bezbrankovou remízu.

Článek

Bílek se musel obejít bez zkušeného reprezentačního útočníka Marka Kuliče i defenzivního středopolaře Luboše Huška. Otazník také visel nad startem kanonýra Libora Doška, který se nakonec objevil v základní sestavě, ale na hřišti vydržel kvůli oslabenému organismu pouze do sedmašedesáté minuty. Bez něj se Sparta už prakticky nedostala k ohrožení dánské branky.

„Jediné střely, ke kterým jsme se dostali, byly v podání Doška. Zápas jsme dohrávali v křeči, bez úrovně,“ potvrdil po utkání rozladěný Bílek. Jeho svěřencům se podle něj nedařila kombinační hra a především chyběl v moderním fotbale tolik důležitý pohyb. „Měli jsme strach z balónu, vypadalo to, že se schováváme. Takhle se nedá hrát,“ láteřil letenský lodivod.

Hostující kouč Lars Olsen byl po utkání zklamaný z remízového výsledku, podle průběhu utkání si údajně jeho svěřenci zasloužili výhru. „Sparta sice dokázala, že je nebezpečná, ale po našem nervózním začátku jsme se otřepali a hráli dobře především v defenzívě a měli i vyložené šance,“ hodnotil průběh prvního poločasu trenér Odense a dodal: „Po změně stran jsem pokračovali v podobném duchu a s postupem času si vytvořili několik dobrých šancí, které jsme bohužel neproměnili.“

Oba trenéři se shodli na tom, že výsledek dvojzápasu je otevřený stejně jako před úvodním výkopem, Olsen byl ale po letenském duelu přeci jen spokojenější. Bílek naopak chlapsky uznal, že si Sparta více než neprohrát nezasloužila. „Každý hráč se nad sebou musí zamyslet, naše hra se musí zlepšit. S takovýmto výkonem bychom do skupiny nepostoupili,“ zdvihl varovně prst.

Kapitánskou pásku převezme Horváth, nebo Pospěch 

Obvyklý bouřlivák Řepka působil na hřišti nezvykle klidně, stejně jako jeho spoluhráči. Myslí si Bílek, že mohl odpolední verdikt disciplinární komise ovlivnit výkon jeho svěřenců? „Těžko spekulovat a vymlouvat se. Všichni se měli koncentrovat tak, abychom dosáhli takového výsledku, který by nám dával velkou šanci na postup do skupiny v Poháru UEFA,“ nehledal ospravedlnění sparťanské herní tragédie mimo trávník.

Řepka bude svému týmu chybět sedm utkání a musí předat kapitánskou pásku některému ze spoluhráčů. Podle Bílka se stane novým kapitánem dosavadní zástupce Horváth, vedení letenského klubu by raději zvolilo vůdcem kabiny Pospěcha. Pavel Horváth se totiž do povědomí veřejnosti nedobře zapsal nedávným hajlováním při utkání proti Viktorii Žižkov. Stoperský post připadne díky Řepkově distancu Brezinskému. „Brezinský jej zastupoval již na začátku sezóny. Variant je ale samozřejmě více,“ uvedl sparťanský kouč.

Reklama

Související témata: