Hlavní obsah

Hráčům chybí sebedůvěra, myslí si kouč Ščasný

MLADÁ BOLESLAV

Neúspěšně vstoupili mladoboleslavští fotbalisté do nového ročníku Poháru UEFA. S italským Palermem prohráli brankou Jankoviče v nastaveném čase 0:1. Na Sicílii tak pojedou s jednobrankovým mankem. Hráčům trenéra Zdeňka Ščasného se v utkání nepodařilo splnit ani jeden cíl stanovený před zápasem. Inkasovali a zároveň nevstřelili ani jeden gól. „Byl to pro nás smolný zápas,“ řekl po zápase trenér Boleslavi Zdeněk Ščasný.

Článek

Pro nedávno jmenovaného kouče bylo utkání s Palermem třetím soutěžním na lavičce loňského třetího týmu Gambrinus ligy. Ščasný s týmem poprvé prohrál. „Přesto musím hráčům poděkovat, vydali se ze všech sil,“ prohlásil těsně po zápase.

„Věděl jsem, že nás nečeká nic jednoduchého. Přesto jsem očekával, že by to mohl být zápas, který by nás do dalších utkání trošku nakopnul,“ zalitoval trenér. Na porážku se snažil nahlížet z více úhlů. „První je zklamání, že jsme prohráli. Ale zase jsme prohráli naprosto smolně. Z mého pohledu jsme byli lepším týmem, vypracovali jsme si mnohem víc střeleckých příležitostí, Italy jsme přehrávali. Soupeř se dostal k šanci až v nastavení,“ připomněl protivníkovu defenzivní hru.

Právě v nedůslednosti při zakončování viděl Ščasný největší problém. „Dnešní výkon byl podle mého názoru nejlepší, jaký jsme od té doby, co tu jsem, podali. Chyběl nám jen klid v zakončení, větší agresivita kolem vápna. Zdálo se, jako by některým hráčům ještě chyběla sebedůvěra,“ míní.

„Musíme na zápas nahlížet pozitivně. Útočná fáze se zkvalitní. Hráči se musí naučit větší agresivitě a zvýšit si sebevědomí. Další zápasy dají hráčům zkušenosti,“ doufá bývalý trenér Sparty. Inkasovaná branka ho sice mrzí, ale zároveň oceňuje touhu hráčů po vstřelení branky. „Ke konci jsme hru trochu otevřeli, čehož soupeř využil. Rozhodně si nemyslím, že jsme ztratili šanci na postup,“ dodal.

Colantuono: Hráči hráli srdcem

Trenér sicilského týmu Stefano Colantuono byl s výkonem svých svěřenců spokojen. „Do utkání jsme vstoupili přesně tak, jak jsem naznačoval před zápasem. Vzhledem k problémům s defenzivními hráči se domnívám, že jsme jako tým hráli výborně,“ prohlásil po zápase.

Colantuono musel čelit nepříjemným otázkám ze strany italských novinářů. Jeden z nich se ho ptal, zda souhlasí s tvrzením, že to nejlepší ze čtvrtečního zápasu byl výsledek. „Pro mě bylo důležité, že v naší složité situaci hrál tým srdcem. Výsledek je pro nás důležitý. Věděli jsme, že nás čeká náročný zápas, hráči Mladé Boleslavi mají lepší fyzickou kondici než my,“ složil poklonu Středočechům. „Stáhli jsme se, abychom jim jejich hru znepříjemnili. Trpěli jsme, ale dopadlo to pro nás dobře,“ dodal.

Italský trenér přiznal, že český celek měl víc ze hry. „Občas jsme se dostali pod tlak, soupeř měl i šance, které mohl proměnit. Hlavně v prvním poločase jsme mohli několikrát inkasovat, ale vše jsme zvládli, což je pro mě hlavní. Rád bych vyzdvihl hlavně výkon obrany,“ pochválil své hráče.

„Postupem si být jistí ale nemůžeme. Dnešní vítězství je pro nás důležité, ale hráči Mladé Boleslavi jsou nevyzpytatelní. Na druhou stranu jsme je ale porazili na jejich hřišti, měli bychom vítězství potvrdit i doma. Bude to určitě těžké, ale věřím, že dokážeme postoupit,“ uzavřel sicilský trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články