Hlavní obsah

Táborský: V Palermu budeme jezdit po zadku

MLADÁ BOLESLAV

Útočník Mladé Boleslavi Ivo Táborský byl v utkání prvního kola Poháru UEFA proti Palermu jedním z nejaktivnějších hráčů. Svůj výkon mohl korunovat i gólem. „Chtěl jsem vystřelit na zadní tyč, ale špatně jsem trefil míč,“ vybavil si okamžik, kdy šel sám na brankáře. Mrzí ho, že vyhrál tým, který byl podle jeho mínění v utkání horší. Naději na postup však stále vidí reálně, v Palermu chce odevzdat maximální výkon.

Článek

Jak hodnotíte předvedenou hru Mladé Boleslavi?

Myslím, že se za svůj výkon nemusíme stydět. Škoda jen té poslední minuty.

Jak byste popsal svou největší šanci v utkání?

Když jsem šel sám na gólmana, tak jsem chtěl vystřelit na zadní tyč, ale špatně jsem trefil míč a brankář to nohou vyrazil.

Zápas by se pak asi vyvíjel jinak...

Kdybychom vyhráli doma 1:0 s pátým týmem italské ligy, byl by to pro nás dobrý výsledek a oni by pak byli pod obrovským tlakem. My bychom mohli překvapit a dát tam nějakou branku. Škoda, bylo by to nadějné.

Zasloužil si sicilský tým vyhrát?

Palermo tu nepředvedlo nějaký extra výkon. Myslím, že jsme je v některých částech zápasu i přehrávali a jestli si někdo zasloužil zvítězit, tak spíš my. Měli jsme víc brankových příležitostí.

Nepřekvapil vás soupeř hrou založenou pouze na obraně?

Před zápasem nám trenér říkal, že se u nás nebudou nikam hnát, byli jsme na to připravení. Měli jenom nepříjemné brejky, i o tom jsme věděli. Celý zápas jsme si to hlídali, až v té poslední minutě jsme ztratili balón a oni nám dokázali, že tyto situace opravdu umí.

Dá se říci, že hráli takticky dobře?

Hráli to, co potřebovali. Přijeli hrát na nulu vzadu, což se jim povedlo. Kdybychom měli štěstí, dali bychom jim gól. Párkrát jsme je sice překvapili svými šancemi, ale bohužel žádná střela v síti neskončila.

Celý zápas jste hrál s Mendym stažený za útočníkem. Byl to trenérův pokyn?

Trenér nás na tuhle variantu připravoval od začátku týdne. Měli jsme si chodit pro balóny dovnitř hřiště a nabíhat do stran.

Jak vidíte své šance na postup?

Do Palerma rozhodně nepojedeme odevzdaní. Vyhráli u nás jedna nula, třeba nás podcení, budou šetřit hráče. Ale my tam pojedeme odevzdat maximum, budeme jezdit po zadku. Když se nám podaří vstřelit gól, může se stát cokoliv.

Reklama

Související témata: