Hlavní obsah

Pospěch: Nevím, jestli teď budu kapitánem Sparty já

Sparťané si ve čtvrtek, kdy hráli první kolo fotbalového Poháru UEFA, určitě dokázali představit lepší formu než tu, se kterou se proti slabému dánskému Odense prezentovali. Poté, co Disciplinární komise ČMFS potrestala Tomáše Řepku k 15 měsícům zákazu funkce kapitána, je možné, že šéfa letenské kabiny bude od pátku dělat pravý obránce Zdeněk Pospěch.

Článek

Výsledek s Odense 0:0 nemusí být do odvety příliš nadějným...

Tady nejde o nadějný výsledek, tady jde o celkovou hru. My jsme vůbec nehráli dobře. Jsou takové zápasy, kdy se nedaří, ale to my musíme zlomit. Musíme dát gól alespoň ze standardky.

Jak jste viděl utkání z vašeho pohledu?

První poločas jsme hráli slušně. Vytvořili jsme si několik šancí. Škoda, že jsme je neproměnili. Druhý poločas už pro nás znamenal zmar, kdy jsme nic nevymysleli a málo jsme se nabízeli.

Jaký vliv měl na váš výkon sled posledních událostí kolem Sparty?

Samozřejmě, že to je nepříjemné. Všichni to víme, ale na hřišti se s tím musíme vypořádat. Jinak to nejde.

Když kvůli trestu od disciplinární komise nebude moci být Tomáš Řepka kapitánem, je možné očekávat, že vy jako jeho zástupce po něm tu pásku převezmete?

Nevím jestli to budu já, kdo převezme kapitánskou pásku. Je tady ještě Pavel Horváth, který je také zástupcem. Jde o to, že Tomáš bude chybět a to je pro nás citelná ztráta.

Jak vy osobně vnímáte udělené disciplinární tresty?

Ti dva kluci nám budou chybět a to je hodně nepříjemné.

A jak jste vnímal pískot fanoušků v ochozech?

To také nebylo nic příjemného. Samozřejmě naše hra byla špatná, ale i takovéto zápasy jsou a právě v těch chvílích potřebujeme podporu fanoušků.

Příliš mnoho fanoušků si cestu na stadión nenašlo. Čemu to přičítáte?

Nevím jestli je neláká Sparta nebo Odense. Možná lidé nepřišli také proto, že se hrálo ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: