Hlavní obsah

Českému fotbalu udělala čest jen Slavia

PRAHA

V pohárové Evropě v uplynulém týdnu zanechali vítěznou stopu z českých zástupců pouze fotbalisté pražské Slavie, když v prvním kole Ligy mistrů porazili rumunský tým Steaua Bukurešť. Bohužel na to nenavázal její odvěký rival Sparta, který byl ve čtvrtek rád za bezbrankouvou remízu v Poháru UEFA proti dánskému Odense. Z pohledu výsledku se nejhůře prezentovala ve stejné soutěži Mladá Boleslav, která prohrála s Palermem 0:1.

Článek

Slavia po postupu do Ligy mistrů prožívá svůj sen a vypadá to, že hráči v sešívaných dresech se nechtějí jen tak probudit. Ve svém premiérovém středečním zápase v LM bojovali ve středu proti rumunské Steaue statečně do konce utkání a to jim také přineslo zasloužené tři body, když se po brankách Šenkeříka a Belaida radoval Strahov z vítězství 2:1.

O poznání slabší formu předvedlo druhé pražské „S“. Letenští se po celé utkání proti Odense prezentovali nervozitou, když ztráceli jednoduché míče a statičnost s bojem bez zápalu si koledovalo o vhození ručníku na hrací plochu. Bohužel pro oko diváka nepředvedli o nic víc hostující hráči dánského celku, a tak Sparta uhrála jen bezbrankovou remízu.

Největší zklamání panovalo po konci střetnutí v Mladé Boleslavi. Zde se domácí fotbalisté proti italskému Palermu snažili, bojovali a předvedli aktivní výkon, který jim ale nepřinesl ovoce. O tom, že si hráči v narůžovělých dresech odvezou ze středu Čech všechny tři body, rozhodl až v nastavení Srb Boško Janković.

Reklama

Související témata: