Hlavní obsah

Bílek: Naším kapitánem zůstává Tomáš Řepka

Trenér Michal Bílek nezažívá, stejně jako celá fotbalová Sparta, zrovna šťastné období. Po nechutném závěru prohraného utkání v Teplicích přišel letenský lodivod kromě padesáti tisíc z vlastní kapsy i na sedm zápasů o teď již bývalého kapitána Řepku. Sparťanští hráči mu neudělali radost ani ve čtvrtečním zápase Poháru UEFA proti Odense, z kterého odešli po ostudném výkonu s bezbrankovou remízou.

Článek

Sparta neprožívá lehké období, nazval byste ho krizí?

Když vezmu tu sportovní část, tak jsme v předkole vypadli s Arsenalem. Tedy s mužstvem, které bylo jednoznačně lepší, než my. Co se týče ligy, z prvních pěti kol jsme dokázali čtyřikrát vyhrát a jednou remizovat. V Teplicích jsme i přes prohru sehráli velmi dobré utkání. Nechci po jednom nepovedeném zápase mluvit o tom, že Sparta je v krizi.

Jak byste zhodnotil včerejší výkon letenského mužstva?

Utkání skončilo bez branek a naše šance na postup do skupiny stále žije. Řekli jsme si, že výkon z naší strany byl špatný a takhle prostě hrát nemůžeme. Věřím tomu, že jsme se poučili a další zápasy budou už o něčem jiném.

Výkon Sparty byl mizerný, čím to?

Chyběl nám především pohyb, báli jsme se balónu. Ke konci zápasu to byla již vyloženě křeč a dělali nám problémy i ty naprosto základní věci. Přesto, že výkon nebyl kvalitní, měli jsme v prvním poločase Doškem šance, které měly skončit gólem. Možná jsme také měli kopat penaltu za hru rukou ve vápně. Jednoznačně jsme neudělali pro úspěch dost.

Tvořivému záložníkovi Horváthovi se utkání nevydařilo a možná se ukázala slabina vašeho týmu, který postrádá hráče s konstruktivní myšlenkou...

Je pravda, že Pavel je hráč, který naší hru řídí a pokud od něj chodí přihrávky, všem se hraje daleko lépe. Tentokrát se mu tolik nedařilo a nikdo jiný na sebe tu zodpovědnost nevzal. Každopádně náš neúspěch nesvádím pouze na Horvátha.

Myslíte si, že někteří vaši svěřenci snesli přísnější měřítko v hodnocení výkonu?

Takových bylo opravdu minimum. Snad jen Zdeněk Pospěch s Tomášem Řepkou. Já tomuhle týmu ale věřím. Odvetu zvládneme a postoupíme.

Mohl výkony hráčů ovlivnit výsledek zasedání disciplinární komise, která řešila teplický exces?

Samozřejmě byli všichni zvědaví, jaké tresty padnou. O tom se rozhodlo těsně před zápasem a hráči to v hlavách měli. Nechci se vymlouvat, že to mělo nějaký vliv na výkon. Jako cíl jsme si vytyčili postup a ten musíme splnit.

Řepka dostal od disciplinární komise tvrdý trest za utkání v Teplicích, postiženým jste i vy sám...

Tresty padly a my to respektujeme. Jak se k tomu postaví vedení Sparty sám ještě nevím.

Jak moc velká ztráta je pro vás sedmizápasová stopka Tomáše Řepky?

Obrovská. Hraje již delší dobu ve velmi dobré formě. Jeho místo zřejmě zaujme Brezinský, který vedle Kadlece již odehrál pár zápasů na začátku sezóny. Máme k dispozici ještě Mareše, který se dává zdravotně do pořádku. Musíme si s tím poradit.

Přestupní termín končí v české lize posledním zářijovým dnem, pokusíte se ještě posílit o nějakého obránce?

Tuto možnost zatím nevylučujeme. K přestup Pavla Košťála z Liberce ale každopádně nedojede, to je uzavřená záležitost.

Jaký budou mít potrestaní hráči Řepka s Abrahamem během své zápasové absence program?

Vzhledem k tomu, že budou moci nastupovat v evropských pohárech, tak budou s týmem normálně trénovat a v době zápasů budou mít individuální tréninky.

Který sparťanský hráč převezme kapitánskou pásku?

Naším kapitánem je Tomáš Řepka. Po dobu jeho nefunkčnosti v roli kapitána jej bude zastupovat jeden z dvojice Pavel Horváth a Zdeněk Pospěch.

Změní se nějak role Řepky v týmu?

Nic se nezmění, komunikace bude pořád stejná, jako když byl kapitánem.

Reklama

Související témata: