Hlavní obsah

Spartě se před Odense uzdravil Horváth, ale hned se zranil

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha poletí ke čtvrteční pohárové odvetě do dánského Odense se značně prořídlým kádrem. Trenér Michal Bílek s sebou vezme pouze sedmnáct hráčů do pole, ale zřejmě ne všichni budou připraveni nastoupit. Platí to především o záložníkovi Pavlu Horváthovi, který se sice již uzdravil z těžké virózy, ale na pondělním tréninku si přivodil výron v kotníku a jeho start je nepravděpodobný.

Článek

V letenském speciálu, který poveze sparťany ve středu do Dánska, nebude ani Luboš Hušek, který si zlomil v sobotu klíční kost, ve stejný den jako Horváth se zranil také Igor Žofčák, kterého zlobí koleno.

I přes zranění stále existuje naděje, že se Horváth na hřišti ukáže, proto nebude ve výpravě chybět. "Dáme na něj a na doporučení lékařů. Pokud se nebude cítit, do zápasu nepůjde," vysvětlil letenský kouč.

Sparta si proto asi bude muset stejně jako v neděli v Jablonci poradit s neobvykle poskládaným středem zálohy. Trenéra Bílka alespoň může těšit, že se do týmu vrací Tomáš Řepka s Martinem Abrahamem, kteří v domácích soutěžích kvůli trestu už třikrát chyběli.

Řepka s Abrahamem hrát budou

Zatímco o Řepkově startu se nepochybuje, o zařazení druhého hříšníka nebylo jasno. Bílek ale v úterý naznačil, že oba odpočatí hráči budou v základní sestavě. "S Abrahamem počítám do středu zálohy a pokud nebude moci hrát Horváth, dostane na jeho postu znovu přednost Sylvestre. V Jablonci předvedl nadějný výkon," prozradil kouč, jak nejspíš poskládá základní jedenáctku.

V ní ale bude ještě mnoho dalších otazníků. Na postu stopera může znovu dostat šanci Brezinský a Kadlec se posune na levou obranu, nebo dostane přednost někdo z dvojice Kladrubský - Zabavník. V ofenzívě zase při vědomí, že bude nutné hrát na brejky, by mohl kouč místo Doška poslat na trávník "rychlíky" Slepičku a Kuliče.

Sparta uhrála v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA pouze bezbrankovou domácí remízu a v Dánsku se pokusí potvrdit, že v pohárech se jí daří v posledních letech venku lépe, stejně jako v letošních ligových zápasech. Jen v loňském ročníku evropské pohárové soutěže dokázala Sparta vyhrát na hřištích Hearts a Austrie Vídeň. "Ale neřekl bych, že to je dáno jen stylem hry soupeře. I doma se dokážeme prosadit, ale musíme vylepšit koncovku. To bude ve čtvrtek v Odense klíčové," uvedl Bílek.

Zatím prý ani neřeší mediální spekulace, že ho vyřazení může stát místo na sparťanské lavičce. "Je to pro nás klíčový zápas, v pohárech chceme přežít celý podzim. I proto neuvažuji, že by se nám postup nevydařil. Rozhodně ho máme ve své moci," připomněl kouč pohárovou matematiku, podle které stačí jeho svěřencům k cestě do základní skupiny Poháru UEFA i jakákoliv remíza s výjimkou 0:0.

Reklama

Související témata: