Hlavní obsah

Papadopulos Spartu vítá, byť mu Kadlec po telefonu slíbil porážku

Sotva dal los dohromady v základních skupinách Poháru UEFA Leverkusen se Spartou, český útočník bundesligového klubu Michal Papadopulos už měl telefonát od rivala z Prahy. Do Leverkusenu letěla první výstraha z Letné. "Hned mi volal Míša Kadlec a říkal, že nás porazí. Tak jsem ho musel uklidnit," usmál se Papadopulos.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Papadopulos ještě v dresu ostravského Baníku

Článek

Ukázal se málem jako věštec. Bývalý ostravský fotbalista si do skupiny přál právě Spartu a tip mu vyšel. "Jsem rád, že jsme dostali Spartu. Bavili jsme se o tom v manšaftu hlavně se Slovákem Vraťou Greškem a říkal jsem mu, že bych bral Spartu. Je v tom možná vlastně ještě taková rivalita z Ostravy," řekl Papadopulos ČTK.

Nepůjde jen o řevnivost mezi Spartou a Baníkem, point je více. Jeden z devíti Papadopulosových gólů v české soutěži má historickou hodnotu. Baník jím totiž před dvěma roky po třiadvaceti letech vyhrál na Letné ligové utkání. A k tomu se proti Leverkusenu v rudém dresu postaví jeho bývalí spoluhráči z Baníku Zdeněk Pospěch a Miroslav Matušovič.

"V kontaktu ale nejsme. Nejčastěji si zavolám s Michalem Kadlecem, se kterým se známe z nároďáku. Už mi říkal, že nás porazí, tak jsem mu musel zdůraznit, ať na to zapomene," řekl s úsměvem Papadopulos. Ani v Německu neztrácí přehled o českém fotbale. "Mám tady české programy, viděl jsem i pondělní pražské derby. Sparta teď asi není v optimální formě, ale kádr má silný. Nebude to lehký zápas, na druhou stranu si myslím, že my máme mužstvo natolik kvalitní, že bychom měli vyhrát," tvrdil Papadopulos.

V Německu se o výstřelcích Sparty příliš neví

Výstřelky Sparťanů, které v posledních týdnech plní noviny, se zatím na západ od českých hranic moc nešíří. O kauzách Řepka, Abraham či Horváth vědí pouze zasvěcení. "Vím to spíše jenom já a Vraťo Greško, který má ve Spartě pár spoluhráčů ze slovenské reprezentace. My se o tom pobavíme, ale v manšaftu se o tom neví," prozradil Papadopulos.

Jestli si český forvard proti Spartě zahraje, to je ve hvězdách. Z černého tunelu však svítá světlo, Papadopulos po týdnech vysedávání mezi náhradníky ve čtvrtek gólem jistil postup v portugalské Leirii. "Doufám, že mi to pomůže. Musím říct, že po tom utkání cítím větší důvěru, ale tady se to mění během týdne. Ze začátku sezóny jsem dvakrát hrál a pak šel na tribunu. Ale myslím, že mám docela formu, musím makat a pokračovat ve výkonu z Portugalska," neztrácí Papadopulos naději.

Další dva měsíce mohou přinést zlom. Pokud by se v Leverkusenu neprosadil, mohl by se v lednovém přestupním termínu stát znovu aktuální jeho případný odchod. "Do konce podzimu se prostě musím probojovat do základu. Jsem mladý, s herní vytížeností nejsem spokojen. Potřebuju hrát. Máme tady ale dobrý tým, který chce hrát útočný fotbal, a pořád věřím, že se prosadím," dodal Papadopulos.

Reklama

Související témata: