Hlavní obsah

Slepička: Na virózu se vymlouvat nemůžeme

Útočník Sparty předstoupil před novináře očividně zklamaný. Jeho tým v průběhu zápasu s Curychem vedl, přesto na domácím stadiónu nedokázal vedení udržet a nakonec prohrál. Střelec jediné branky Pražanů si byl po zápase vědom, že takto dobře rozehraný zápas by tým ztratit neměl. Po vstřelené brance jako by sparťané přestali mít chuť hrát fotbal. „Sám to nechápu,“ řekl Slepička po zápase.

Článek

Ovlivnilo vás, že nemohli nastoupit někteří hráči kvůli viróze?

Ne. Na to se nemůžeme vymlouvat. Do zápasu nastoupili hráči, kteří byli připravení. A my jsme ten zápas prostě nezvládli.

Hráči, kteří na trávník nakonec nastoupili, měli nějaké zdravotní potíže?

Do zápasu nastoupili i někteří hráči, kteří se necítili úplně v pořádku, ale jak jsem řekl, na to se nemůžeme vymlouvat. Ti, co hrát nemohli, nenastoupili. Ti, co alespoň trochu mohli, ti hráli.

Do utkání jste vstoupili aktivně, dali jste vedoucí branku...

Začali jsme dobře, štve mě, že jsme nedokázali vyhrát. Takové zápasy musíme zvládnout, měli jsme ještě jeden gól přidat.

V čem tedy vidíte důvod vaší prohry?

My jsme vedli a měli jsme to vedení udržet. Nepodařilo se nám udržet takovou kvalitu jako na začátku zápasu. Po tom, co jsme dali gól, jsme úplně přestali hrát. Nevím, co se stalo, sám to nechápu.

Co se stalo s týmem po vedoucí brance?

Když jsme dali gól, tak jsme prostě přestali hrát. Prostě jsme vytuhli a oni nás potrestali a potom nás i přehrávali.

Reklama

Související témata: