Hlavní obsah

Tisk píše o dalším selhání Sparty, nemoc jako omluvu neuznává

Český tisk po čtvrteční porážce fotbalistů Sparty s Curychem v Poháru UEFA píše o dalším selhání letenského týmu. Zažívací problémy, které postihly velkou část základní sestavy, podle novin nejsou omluvou pro prohru 1:2 se švýcarským týmem, přes něhož měla vést cesta k postupu ze skupiny E.

Článek

Deník Právo označil vystoupení svěřenců Michala Bílka za fiasko. "Prohra se švýcarským Curychem, papírově nejslabším týmem skupiny, v domácím prostředí je i přes zdravotní patálie některých hráčů neomluvitelná," uvedl list.

Deník Sport v poznámce k utkání upozorňuje, že se výkon úřadujících šampionů nijak výrazně nelišil od jejich matných vystoupení v nedávných ligových zápasech. "Ovšem tyto problémy by neměly zakrýt už déletrvající potíže Sparty, za které žádný bacil nemůže. V Českých Budějovicích si nikdo na průjem nestěžoval a Letenští tam rozhodně neběhali jako čamrdy. V dalších utkáních vyhořeli buď v ofenzivě, nebo neovládli své nervy (Teplice, Slavia)," napsal autor komentáře.

Podle Sportu se porážka sparťanů s outsidery z Curychu dá směle přirovnat k úternímu debaklu Slavie 0:7 na půdě Arsenalu. "Letenští sice nedostali sedm gólů jako rival na Arsenalu, ale i prohra 1:2 od švýcarského FC Curych bohatě vystačila na ostudu," poznamenal deník.

Deník Blesk souhlasí se slovy střelce jediné branky domácích Miroslava Slepičky, podle nějž měla Sparta navzdory nemoci vyhrát. "Má pravdu. Na slabšího soupeře už v Poháru UEFA Sparta nenarazí...," uvedl.

Reklama

Související témata: