Hlavní obsah

Sparta bere do Toulouse i Horvátha

PRAHA

Chce-li Sparta pomýšlet na postup ze základní skupiny Poháru UEFA, měla by bezpodmínečně uspět ve čtvrtečním utkání na půdě francouzského Toulouse. První zápas proti švýcarskému Curychu letenským nevyšel, a tak na Spartě teď bijí na poplach a chtějí si z Francie přivést dobrý výsledek. „Pokud chceme pomýšlet na úspěch, je potřeba tam zabodovat,“ řekl sparťanský trenér Michal Bílek.

Článek

Sparta vyhrála poslední tři odehraná utkání. V Poháru ČMFS si poradila s Bohemians 1905. V lize potom v posledních dvou utkáních nastřílela devět branek, což odneslo Kladno, které na Letné prohrálo 1:4 a Most, který byl na vlastním hřišti zostuzen dokonce prohrou 0:5. „Tyto tři vítězství nás nabudily a věřím, že utkání v Toulouse můžeme zvládnout,“ věří si před veledůležitým zápasem domácí trenér.

Kromě dlouhodobě zraněného Tomáše Kóni a Huška s Abrahamem nemá Sparta v tuto chvíli větší problémy se zdravotním stavem hráčů. Dokonce Pavel Horváth po zranění s týmem už absolvoval tréninky. „Pavel Horváth má ještě trochu problémy. Věřím, že během týdne bude v takové kondici, aby do nejbližšího ligového utkání mohl zasáhnout. Pokud by byl k dispozici alespoň na část utkání s Toulouse, uvítali bychom to. Spíše ale nenastoupí,“ řekl k možnému startu Horvátha ve Francii Bílek.

Toulouse stejně tak jako Sparta prohrálo první utkání v základní skupině s Leverkusenem, a tak si francouzští fotbalisté budou chtít před svým fanoušky napravit reputaci a přiblížit se výhrou nad Spartou ke kýženému postupu ze skupiny.

Hra založená na defenzívě 

„Oni mají hru založenou na defenzivě. Hrají stejným způsobem, ať hrají venku nebo doma. Musíme se snažit chodit do rychlých brejků, hrát pozorně jako v Mostu,“ připomněl letenský kouč vysokou výhru Sparty 5:0.

„Před tréninkem jsme se dívali na video, ve kterém Toulouse remizovalo 0:0. Oni nedostávají moc branek. I v domácích zápasech hrají zataženě. Jedná se o kvalitní mužstvo, které má taky kvalitní ofenzivu,“ doplnil v rozboru soupeře trenéra Bílka jeho svěřenec Michal Kadlec.

„Kdyby se nám toto utkání nepovedlo, ještě je šance na postup. My jsme na tlak zvyklí, určitě nás čeká krásný zápas. Kapacita je prý až 30 tisíc diváků, kdyby bylo vyprodáno, bylo by to úžasné,“ řekl na závěr Michal Kadlec.

Zápas Toulouse - Sparta se hraje ve čtvrtek 8. listopadu od 20:30.

Reklama

Související témata: