Hlavní obsah

Boleslav vstoupila do skupiny Poháru UEFA prohrou s Villarrealem

Ondřej CupalSport.cz

Prohrou 1:2 vstoupili fotbalisté Mladé Boleslavi do boje o postup ze skupiny C Poháru UEFA. Věhlasnější soupeř Villarreal přehrál Mladou Boleslav hlavně v prvním poločase, kdy ho do vedení poslal útočník Nihat. Druhý gól Španělé přidali v druhém poločase, trefil se skvěle hrající Cazorla. Středočeši dokázali těsně před koncem snížit, vyrovnání Řezníčka pak rozhodčí pro údajný ofsajd neuznali. Další zápas skupiny čeká Středočechy 29. listopadu ve švédském Elfsborgu.

Článek

Utkáním proti nejsilnějšímu soupeři své skupiny, španělskému Villarrealu, vstoupili fotbalisté Mladé Boleslavi do druhé části Poháru UEFA. Vyjma dlouhodobě zraněných Riegla, Dittricha a Ševinského mohl kouč Zdeněk Ščasný počítat se všemi hráči svého kádru, včetně uzdravené posily z Plzně Václava Procházky. Sám trenér ale musel kvůli vykázání v Palermu usednout pouze na tribunu. Tým z města automobilů se v poslední době trápí s koncovkou, přestože své soupeře přehrávají. Proto mladoboleslavští prohráli i poslední domácí ligový zápas se Zlínem.

Hostujícímu celku se naopak v domácí soutěži daří. Nedávno svěřenci Manuela Pellegriniho porazili Barcelonu a poslední zápas na půdě Atlética Madrid dokázali otočit, přestože prohrávali již o dvě branky. Villarreal je v tabulce La ligy třetí, na vedoucí Real mu schází jediný bod. V úvodním zápase Poháru UEFA však pouze remizoval na domácí půdě s italskou Fiorentinou. S týmem nepřicestoval zraněný střelec Giuseppe Rossi, který v lize již nasázel sedm branek, ani známý Robert Pires, jemuž porodila manželka potomka. Do Čech nepřijel ani Argentinec Riquelme, se kterým nemá hostující kouč vřelý vztah.

Španělský tým začal hned od začátku první půle plnit roli favorita. Hráči Mladé Boleslavi mu to ale usnadňovali. Přechod Středočechů přes záložní řadu vázl, Španělé byli u každého míče o chvíli dříve a dlouhé balóny na osamoceného Mendyho v útoku měly stejný výsledek. Hráči Villarrealu také nepředváděli oslnivý výkon, kombinace se jim ale přeci jenom dařila o něco lépe.

Od úvodu byl nejaktivnějším hráčem boleslavského soupeře Gonzales Cazorla. V desáté minutě vybojoval ve středu hřiště míč na Kopicovi a přihrál Fernándezovi, který zevnitř pokutového území pálil nad bránu. O minutu později zahrozili i domácí. Přízemní centr ale Marek Matějovský nevyužil, jeho střelu vytěsnil brankář Diego López.

Nihat nejdříve minul

V šestnácté minutě se zastřeloval hostující útočník Nihat. Překvapující přihrávku proti noze mu poslal na hranici šestnáctky jeho parťák v útoku Jon Dahl Tomasson. Míč ale skončil pár centimetrů vedle levé tyče Millerovy branky. V minutě 33. už ale mířil dobře. Po zkažené mladoboleslavské standardní situaci domácí na chvíli pozapomněli na bránění, čehož využil Matyas Fernández, který založil rychlý protiútok, natáhl na sebe dva obránce a poslal ideální přihrávku Nihatovi. Ten běžel sám na Millera, kterému udělal kličku a z úhlu poslal hosty do vedení.

Druhý gól padl v 56. minutě. Fernández přihrál z pravé strany Cazorlovi do pokutového území. Obrana domácích v tu chvíli zcela přestala hrát, protože se domnívala, že hostující obránce je v ofsajdu. V tom byl ale pouze Tomasson, který se do hry nezapojil. Cazorla nedal Millerovi šanci, míč poslal přesně k tyči.

Namlsaní Španělé mohli svůj náskok ještě zvýšit. Pět minut po druhé brance totiž obrana domácích znovu zachybovala a nechala Dána Tomassona zcela osamoceného v nájezdu na domácího brankáře. Hostující forvard míč před vyběhnuvším Millerem zaloboval, ale trefil pouze tyč.

Boleslav vrhla všechny síly do útoku. Otevřela tak obranu, čehož využíval Villarreal k brejkům. Po jednom z nich zazvonilo deset minut před koncem břevno, střelu vyslal autor dvou gólových přihrávek Fernández. Úspěšná dorážka Cazorly nebyla uznána pro ofsajd.

Hráčům Mladé Boleslavi se minutu před koncem utkání podařilo stav snížit díky trefě Mendyho, o vyrovnávací trefu se dokonce postaral střídající Řezníček. Rozhodčí však jeho gól neuznali, když jeho postavení mylně vyhodnotili jako ofsajdové. Villarreal si výhru již pohlídal a připsal si tak první vítězství ve skupině. Boleslav zůstane na posledním místě bez bodu. Svěřenci Zdeňka Ščasného se v dalším zápase představí 29. listopadu na půdě švédského Elfsborgu.

FK Mladá Boleslav - Villarreal CF 1:2 (0:1)
Branky: 90. Mendy - 33. Nihat, 56. Cazorla. Rozhodčí: Skomina - Arhar, Stancin (všichni Slovinsko) ŽK: Sedláček, Matějovský, Procházka, Vaněček - Ángel Lopez, Franco. Diváci: 4 082
Mladá Boleslav: Miller - Voříšek, Procházka, Kopic - Sedláček (58. Řezníček), Rajnoch, Hrdlička (83. Táborský), Kalina (46.Vaněček) - Matějovský - A. Mendy, Kysela. Trenér: Ščasný.
Villarreal: Villarreal: Diego López - Josemi, Godin, Cygan, Ángel López (82. Capdevila) - Matias Fernández, Mavuba, Josico, Santi Cazorla - Tomasson, Nihat (73. Franco). Trenér: Pellegrini.

Reklama

Související témata: