Hlavní obsah

Neuznaný gól ovlivnil výsledek, domnívá se Ščasný

MLADÁ BOLESLAV

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný, který musel své mužstvo koučovat z tribuny, věděl už před zápasem o tom, že se jeho svěřenci střetávají s jedním z nejvážnějších aspirantů na celkový titul Poháru UEFA. Přesto se mu nelíbil přílišný respekt, který z jeho svěřenců čišel v prvním poločase. Těsně po začátku toho druhého už prohrávali o dvě branky. „Rád bych ocenil své hráče, že nepřestali hrát i za takového stavu,“ chválil přesto své fotbalisty po zápase.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

Že je Villarreal v souboji s Mladou Boleslaví jasným favoritem, bylo před zápasem každému jasné. Trenér Středočechů Zdeněk Ščasný se domnívá, že jeho mužstvo narazilo na jeden z nejlepších celků Evropy. „Už před utkáním jsem si byl vědom, že nás čeká možná nejkvalitnější možný soupeř, na něhož jsme mohli narazit. To se potvrdilo na hřišti. Každý z hráčů Villarrealu ví přesně, co má dělat. Jako tým jsou skvěle sehraní,“ vysekl poklonu svému čtvrtečnímu soupeři. Vše je podle Ščasného výsledkem dlouholeté práce chilského trenéra Manuela Pellegriniho.

„První poločas jsme hráli s přehnaným respektem. Věděli jsme, že soupeř nás dokáže potrestat za téměř každou chybu, kterou bychom udělali v přechodové fázi. To se bohužel potvrdilo při naší standardní situaci, kterou jsme špatně rozehráli a z protiútoku inkasovali. Tato branka ovlivnila celý zbytek utkání,“ domníval se po zápase Ščasný.

Druhý poločas byl z jeho pohledu lepší. Jeho tým skutečně do druhé půle vstoupil aktivněji a odhodlaněji než do prvního. „Bohužel jsme z brejku dostali druhý gól. Ale rád bych ocenil své hráče, že nepřestali hrát i za takového stavu,“ našel domácí kouč pozitivum na prohraném utkání.

Ščasný koučoval z tribuny

Ve střetnutí našel dvě zásadní chvíle, které ovlivnily výsledek utkání. „První z nich je ta, že naše kontaktní branka přišla příliš pozdě,“ vzpomněl na Mendyho trefu v devadesáté minutě. „Druhá je, že naše druhá branka nebyla uznána z údajného ofsajdu. Ale jak televize ukázala, o žádný se nejednalo,“ připomněl chybu slovinské trojice sudích.

Kvůli vykázání na tribunu v 1. kole Poháru UEFA na půdě Palerma musel Ščasný i čtvrteční utkání koučovat z tribuny. Pořadatelé mu ale přichystali místo hned vedle lavičky domácího týmu, takže si při dohadování s asistentem Čuhelem nemusel ani stoupat. Dokonce mohl své hráče hlasem koučovat. Své poznatky ale osobně k fotbalistům mohl přenést až v poločasové přestávce. „Vytýkal jsem jim taktické věci. Ale hlavně jsem jim říkal, že když už máme zápas prohrát, tak ať je to po kvalitním výkonu. Ne po ustrašeném,“ svěřil se Ščasný.

„Upozorňoval jsem na to, že Villarreal je naprostá špička. I bod by pro nás byl úspěch. Výhodou pro nás je, že jsme se s tímto týmem setkali v prvním zápase. V těch dalších můžeme už jenom získat,“ řekl na závěr optimisticky domácí kouč.

Reklama