Hlavní obsah

Matějovský: Fotbalově se s Villarrealem rovnat nemůžeme

Kapitán Mladé Boleslavi Marek Matějovský si byl těsně po utkání vědom toho, že proti nim ve čtvrtek stál fotbalově kvalitnější tým. Recept jak porazit takovéto soupeře ale zná: „Musíme odevzdávat stoprocentní výkony a jezdit po zadku“. Vyjma posledních minut to byli fotbalisté soupeře, kdo drželi otěže utkání. Neuznaný gól z ofsajdu sice neviděl, ale pomezní rozhodčí udělal podle něj v zápase chyb dost.

Článek

Neměli jste ze začátku utkání ze soupeře přehnaný respekt?

Respekt jsme určitě měli. Oni jsou na tom fotbalově dobře. Dokáží si přihrát na jeden na dva doteky a moc dobře o sobě vědí. Proto je tak těžké proti nim hrát.

Co musíte zlepšit do dalších zápasů?

Pokud na evropské scéně chceme něčeho dosáhnout, musíme odevzdávat stoprocentní výkon a jezdit po zadku. S takovýmito mančafty se nemůžeme rovnat. My v těchto zápasech musíme bojovat. A pakliže budeme mít trochu štěstí, nějaké body uhrajeme.

V jedenácté minutě jste byl sám proti gólmanovi. Jak byste popsal ten okamžik?

Myslel jsem, že mi gólman půjde pod nohy, proto jsem se snažil balón zvednout. Navíc už to byl veliký úhel, těžko jsem to mohl vyřešit jinak. Možná kdyby se mi podařilo míč trefit kousek výš, že by to brankáře přelétlo.

Neměli jste v některých fázích zápasu problémy s přechodem do útoku?

My se musíme především snažit s těmito týmy gól nedostat a věřit, že nějaký dáme. Ale nemůžeme se bezhlavě hrnout do útoku. Těžko říct, jestli nám chyběla podpora dopředu. Prostě jsme to celkově nezvládli a bohužel jsme prohráli.

Souhlasíte s tím, že výsledek oproti průběhu vypadá ještě docela dobře?

To už je skoro jedno, jestli prohrajete o gól nebo o dva. Villarreal je kvalitní soupeř, ale při troše štěstí by se dalo uhrát něco víc. My jsme prostě prohráli, je nám jedno, jak výsledek vypadá. Nepodařilo se nám získat žádné body, to je podstatné.

Proč se vám nedařilo hrát celé utkání tak, jak jste to předvedli v posledních minutách?

Musím znovu zopakovat, že proti nám stál kvalitní soupeř. My jsme tak hrát chtěli, ale soupeř nám to prostě nedovolil.

Po druhém gólu Villarreal trochu polevil...

Určitě. Spíš se snažili udržet balón na svých kopačkách. Za dalším gólem už se nehnali. Škoda že nám trochu nepomohlo štěstí. Kdyby se nám podařilo dát branku o něco dřív, třeba ze standardní situace, třeba bychom možná uhráli lepší výsledek.

Jak jste viděl neuznaný gól, který neplatil kvůli údajnému ofsajdu?

To nemohu hodnotit, já to ze své pozice neviděl. Ale už v jedné předchozí situaci mi přišlo zvláštní, že pomezní rozhodčí zamával ofsajd a potom se najednou začal omlouvat. Nevím, co to mělo znamenat. Jestli se tohle stává na mezinárodní úrovni, tak nevím, co k tomu říct.

Reklama