Hlavní obsah

Horváth: Bez Řepky to nešlo, teď už to jde

Pavel Horváth jel ke druhému zápasu Poháru UEFA jako hráč, se kterým se do základu nepočítalo. Po operaci třísel, které se podrobil v Německu, se však dostal na hřiště jako náhradník a na sparťanské výhře v Toulouse 3:2 má obrovský podíl. Sám letenský trenér mu po utkání složil poklonu, když jeho osobu spojoval s genialitou. „Konečně jsme byli z minima šancí produktivní,“ viděl důvod v úspěchu v Toulouse Horváth.

Článek

Jaké máte pocity z první důležité výhry v Poháru UEFA?

Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože jsme se udrželi v šanci na postup. Po promarněném zápase s Curychem jsme si to vynahradili. Celkově si myslím, že to bylo vyrovnané utkání se šťastný koncem pro nás. Povedlo se nám dát venku tři góly a zápas jsme dotáhli tak, jak jsme chtěli. Konečně jsme byli z minima šancí produktivní.

Ačkoliv jste očekávali, že Toulouse je hodně defenzivní mužstvo, nakonec jste jim dali tři branky.

Myslím si, že i defenzivní mužstvo může toto postihnout. Šlo o to, že jsme dali hodně překvapivě první gól. Z dalšího útoku jsme dali druhý gól, který byl tomu prvnímu podobný. Najednou jsme byli tři sparťané ve vápně a oni tam byli ve dvou a ještě špatně postavení. Pak jsme jim naší chybou dovolili vyrovnat a nakonec jsme stačili dát ještě třetí gól.

Na trávník jste se vrátil po operaci, cítil jste v zápase ještě nějaké potíže?

Po fyzické a pohybové stránce to nebylo nic výrazného. Mám starosti s oblastí třísel a břicha a ještě to není úplně ono. Těším se na pauzu, že to doléčím a potrénuji, abych byl stoprocentní. Doufám, že to teď bude každý den lepší.

Jak vidíte další utkání ve své skupině?

Musíme udělat určitě čtyři body. Myslím, že se nám to povede. Ještě máme zápas doma a zápas venku. Doufám, že já budu fit. Mně se vždycky proti Němcům hrálo dobře. Z Leverkusenu strach nemám a myslím, že obecně nám Čechům Němci jako soupeři vyhovují. Před nimi máme doma Moskvu a věřím, že přijdou lidi a uděláme ty tři potřebné body.

Myslíte, že má Sparta to nejhorší za sebou?

Byli bychom rádi, kdyby to tak bylo. Všichni tomu věříme, myslím, že jsme proti Toulouse nehráli vůbec špatně. Byli hodně fotbaloví a moc šancí nám nedali. Myslím, že nám tento výsledek hodně pomůže, všichni víme, že fotbal hrát umíme a že když budeme hrát naplno, tak výsledky přijdou.

V čem vidíte ten rozdíl, že se nedařilo a teď se daří?

Nehrál Tomáš Řepka. Zrovna jsme se o tom bavili v šatně. Začal hrát Řepa a už to jde. Tak doufáme, že to tak půjde dál.

Je to tak znát na hřišti, že v té obraně nestojí?

Vůbec nesnižuji kluky, kteří hrají v obraně. Ale všichni cítí, že když je Řepa na hřišti, je tam s ním i jistota. I když jsme včera dostali dva góly.

Jaký je váš názor na postoj Ultras Sparty, kteří podle posledních zpráv chtějí bojkotovat?

Je to celkem nesmyslný boj, protože doufám, že všichni chtějí to nejlepší pro Spartu. Nám to není příjemné a myslím, že ani těm fanouškům, kterým to dělají to není příjemné a nevidím důvod, proč to dělají.

Reklama

Související témata: