Hlavní obsah

Zraněními zdecimovaný Spartak přiletí do Prahy až ve středu

V úterý před polednem měli podle plánu do Prahy přiletět fotbalisté Spartaku Moskva, ale nakonec se v českém hlavním městě objeví až o den později, tedy den před čtvrtečním utkáním se Spartou v Poháru UEFA. Ruský vicemistr ale nezměnil svůj plán, to jen o termínu příletu chybně informovala společnost, která cesty klubu zajišťuje. Čeští reprezentanti Radoslav Kováč a Martin Jiránek se tak objeví ve své vlasti o den později, než se očekávalo.

Foto: čtk

Český hráč Spartaku Moskva Radoslav Kováč bude předvádět své kvality ve čtvrtek na stadiónu Sparty.

Článek

Oba čeští fotbalisté proto ještě v úterý absolvovali se svými spoluhráči trénink ve Valencii, kde je klub na tréninkovém kempu od 19. listopadu. "Po lize, která skončila 11. listopadu, měla většina hráčů týden volno a reprezentanti byli s národními týmy. Já jsem přicestoval o tři dny později přímo z Prahy," popsal  program sparťanského soupeře reprezentační stoper Kováč.

Ve Valencii ještě před Kováčovým příletem sehrál Spartak přípravný duel proti druholigovému španělskému klubu FC Elche. "Hráli v něm ale vesměs mladí hráči, kteří v závěru sezóny do hry nezasáhli," vysvětlil Kováč.

Podle ruských médií v utkání nastoupilo skutečně jen pár obvyklých opor, ale pro defenzivního záložníka Renata Sabitova to byl neobyčejně smolný den, neboť si zlomil nohu a do Prahy nepřiletí, stejně jako řada dalších zraněných hráčů. Mimo jsou totiž také další středopolaři Vladimir Bystrov, Moldavan Sergej Kovalčuk a Brazilec Mozart, chybět budou i útočníci Roman Pavljučenko a polský brankář Wojciech Kowalewski.

Kováč doufá ve vřelé přivítání fanoušků

Hrát ještě nemůže ani Jiránek, přestože ve Španělsku již pilně trénoval. "Do Prahy se oba moc těšíme, zvlášť pro mě to je zvláštní zápas a věřím, že mě fanoušci přijmou lépe, než když jsme hráli v Liberci," vrátil se Kováč ke svému prvnímu duelu v klubovém dresu proti českému soupeři, při kterém mu fanoušci v předkole Ligy mistrů na severu Čech spíše připomínali sparťanskou minulost.

Kvůli řadě absencí v Praze podle Kováče dostane šanci více mladých hráčů, než bývá obvyklé. Ze základní sestavy utkání proti Leverkusenu, nad nímž ruský klub vyhrál 2:1, ale budou chybět jen dva fotbalisté. "Jde určitě o dobré fotbalisty, dostanou šanci se ukázat a budou mít velkou snahu na sebe upozornit," naznačil český fotbalista, že moskevský tým bude mít i tak svou sílu.

Jiránek sice v Praze bude, ale na rozdíl od svého spoluhráče si pobyt ve vlasti neprodlouží. "Podle posledních zpráv máme dostat po utkání dva dny volno, a tak už asi do Moskvy nepoletím, zůstanu chvíli v Praze," těší se Kováč, který tak bude mít ideální možnost oslavit úterní 28. narozeniny.

Letecký speciál tak přistane v Praze až ve středu po obědě, tým bude ubytován v hotelu Carlo IV. Boscolo v centru Prahy. Oficiální trénink má Spartak naplánován do Axa Areny, na čtvrteční dopolední rozcvičení vyrazí do strahovského tréninkového areálu svého soupeře.

Zápas začne ve čtvrtek v 18:30.

Reklama

Související témata: