Hlavní obsah

Bílek: Musíme si dávat pozor na rychlé výpady Spartaku

PRAHA

Fotbalisté Sparty mohou ve čtvrtek navázat na poslední vítězné vystoupení v Poháru UEFA z Toulouse, kde se jim podařilo vyhrát 3:2. Tentokrát v rámci 3. kola vyzvou moskevský Spartak. Letenský trenér Michal Bílek věří, že se Spartě podaří navázat na poslední odehraný zápas v evropském poháru. "Každé utkání je nesmírně důležité, jsme rádi, že jsme uspěli ve Francii. Chceme jít dál a věříme, že to zvládneme," řekl na středeční tiskové konferenci sparťanský trenér Michal Bílek.

Článek

Pražská Sparta se v Poháru UEFA uvedla nejprve porážkou na vlastním hřišti, když v prvním kole nestačila na švýcarský FC Curych, se kterým prohrála 1:2. Poté se ovšem sparťanům podařilo vyhrát na půdě Toulouse 3:2  a cesta k postupu ze základní skupiny se opět vyjevila jako uskutečnitelná.

K tomu by bylo potřeba, aby Bílkova jedenáctka uspěla ve čtvrtečním večerním duelu proti Spartaku, který do Prahy dorazil bez několika opor. „Spartak je oslabený, ale to my jsme taky,“ kategoricky odmítl Bílek fakt, že by velká marodka ruského týmu mohla být pro letenský tým výhodou.

Jiránek hrát patrně nebude, Kováč snad ano

Spartak si Pohárem UEFA prodlužuje sezónu, v níž se mu nepodařilo získat titul a tak se možná bude chtít utěšit vítězstvím na hřišti letenského týmu. „Spartak poctivě brání, zatahují se do defenzivy, potom mají hrozně rychlé výpady do útoku, budeme si na ně muset dávat velký pozor,“ vypočítával před čtvrtečním zápasem sparťanský kouč.

Trenér moskevského Spartaku Stanislav Čerčesov by mohl počítat s využitím dvou českých hráčů Martina Jiránka a Radoslava Kováče, ovšem oba laborují se zraněními. Zatímco prvně jmenovaný pravděpodobně nenastoupí, Kováč by se v duelu na Spartě objevit mohl.

"Kováč dnes bude trénovat individuálně, zítra se připojí normálně k tréninku a vyjádří se k tomu, jestli nastoupí, či nikoliv. Já jsem přesvědčený, že bude v pořádku," řekl dobře naladěný Čerčesov na středeční předzápasové konferenci.

Bílek: Abraham se dává do pořádku

Sparta nebude moci počítat se zraněným Kuličem, který do konce podzimu už patrně vůbec nenastoupí. Spolu s ním je na marodce stále Kóňa, Hušek a současně i mladý Zeman. „Abraham už se dává do pořádku, do utkání je nominovaný, ale je připraven pouze na část utkání,“ může těšit sparťanského trenéra návrat zraněného středopolaře.

Poslední ligové utkání se Spartě příliš nevyvedlo. Ve 14. kole prohrála na hřišti Brna vysoko 2:4 a několika nešťastnými zákroky se prezentoval také brankář Grigar, se kterým letenský kouč počítá v utkání proti Spartaku na místo jedničky.

„Je pravda, že mě výkon Grigara nepotěšil. Celý tým se v Brně dopustil řady chyb, které se zítra nesmí opakovat. Grigar mohl některé situace řešit lépe. Nechci po jednom nevydařeném výkonu hned střídat gólmany,“ řekl Bílek s tím, že letenskému brankáři stále naplno věří.

Reklama

Související témata: