Hlavní obsah

Pospěch: Spartak hrozí velmi rychlým přechodem do útoku

Zdeněk Pospěch bude jedním z hráčů Sparty, kteří povedou svůj tým za vítězstvím ve třetím kole Poháru UEFA. V utkání, které letenský tým odehraje ve čtvrtek na své půdě proti Spartaku Moska bude chtít tým kolem sparťanského kapitána napravit svůj výkon od toho, kterým se prezentoval v posledním ligovém utkání, které prohrál v Brně 2:4. „Nabídli jsme jim spoustu chyb. Takhle by to nešlo,“ je si vědom sparťanský obránce Pospěch, že proti Spartaku bude muset předvést letenský tým odlišný výkon.

Článek

Co chcete hrát proti Spartaku, aby se neopakoval výsledek, jaký jste uhráli v posledním ligovém kole v Brně, kde jste prohráli 2:4?

Nechceme darovat soupeři chyby, které jsme Brnu sami darovali. Musíme hrát více zodpovědně v defenzívě.

Řešili jste s hráči, jakým stylem byste měli hrát, abyste nedostávali tolik branek?

Rádi bychom se vrátili k obranné hře, kterou jsme se prezentovali na jaře, kdy jsme těch gólů dostávali málo a v útoku, aby to zůstalo.

V čem vidíte příčiny vaší brněnské prohry?

Brno hrálo velice dobře a má velice dobře poskládaný mančaft. Je pravda, že dostat čtyři branky je strašně moc. Takhle by to nešlo. Nabídli jsme jim spousty chyb, které nesmíme dělat.

Měli jste možnost vidět soupeře v utkání na videu?

Viděli jsme utkání, když hráli doma proti Leverkusenu. Mají strašně rychlé hráče a velmi rychlý přechod do útočné fáze. Překvapilo mě, že se velice rychle vrací také zpátky. Čekal jsem, že by na to mohli trošičku zapomínat. Po ztrátě míče jdou všichni za balón a vše je strašně rychlé.

Koho vidíte jako největší hrozbu pro vaši branku?

Co vím, tak mají tři klíčové hráče. Je to Mozart, Kalynyčenko a útočník Pavljučenko.

Když jste měl možnost již vidět svého čtvrtečního soupeře, můžete vypozorovat nějaký rozdíl oproti vašemu poslednímu soupeři Toulouse?

To se dá těžko srovnávat. Jakmile dalo Toulouse góla, začalo bránit a čekali jen na brejk. Myslím si ale, že Spartak se bude snažit hrát pořád. Za každého výsledku.

Reklama

Související témata: