Hlavní obsah

Jiránek: Do Toulouse se těším asi jen já

Fotbalista Martin Jiránek byl poslední měsíc zraněný a proti svému bývalému klubu Spartě Praha tedy ve čtvrtek nenastoupí. Bek Spartaku Moskva je rád za dlouhý program klubu, díky kterému má šanci se dostat co nejdříve do tempa. "Jsem asi jediný, kdo se na poslední zápas v prosinci v Toulouse těší a má radost z dlouhého programu," potvrdil ex-sparťanský hráč.

Článek

Poslední měsíce jste nehrál kvůli zranění. Co vám přesně bylo?

Jsem po operaci obou achilovek. Měl jsem už být fit a normálně hrát, jenže se všechno zkomplikovalo. V obou ránách byly záněty, čímž se léčba dost zpomalila. Teď ale všechno drží a já absolvoval několik tréninků naplno. Když nepřijde další komplikace, mohl bych stihnout poslední zápas Poháru UEFA v Toulouse 19. prosince.

Bylo zranění z umělého povrchu, na němž hraje Spartak Moskva domácí zápasy?

Asi ano. Měl jsem natržené obě achilovky… Jinak si to neumím vysvětlit. Lékaři mi ty praskliny sešili. Jsem tři měsíce po operaci.

Zatímco spoluhráči jsou z programu v Poháru UEFA otrávení, protože končíte až 19. prosince, vy jejich názor asi nesdílíte, že?

To je pravda. Jsem asi jediný, kdo se na poslední zápas v Toulouse těší a má radost z dlouhého programu. Kluky ale chápu. Máme hodně zraněných, ruská liga skončila před čtrnácti dny. I proto bude naše situace na Spartě hodně těžká. Navíc hrajeme poslední zápas čtyřicet dní po finiši v Rusku. A sezóna pro nás začala druhý týden v lednu. Je to nepříjemné. Ale mně to dává naději, že si před dovolenou zahraji.

Reklama

Související témata: