Hlavní obsah

Blažek pomohl v Poháru UEFA Norimberku vybojovat bod proti Petrohradu

PRAHA

Fotbalisté německého Norimberku si po utkání Poháru UEFA vezou cenný bod z Petrohradu. Mužstvo, v jehož sestavě nastoupili brankář Jaromír Blažek a obránce Tomáš Galásek, uhráli nerozhodný výsledek 2:2 a získali první bod ve skupině A. Udrželi si tak naději na postup, přitom v zápase dlouho dokonce vedli.

Článek

První gól zápasu totiž zařídil v 25. minutě Charisteas. Jenže domácí dokázali během tří minut v závěru skóre otočit. V 76. minutě se  nejprve trefil Pogrebňak a krátce po něm se prosadil Ijonov. Norimberk dokázal vyválčit alespoň bod zásluhou branky Benka šest minut před koncem. Za Petrohrad odehrál celé utkání Radek Šírl.

Výborně má sparťanskou skupinu E rozehranou Curych. Po vítězství na Letné se připsal tři body i proti francouzskému Toulouse. Švýcarský celek se radoval po výsledku 2:0, který mu zajistili před poločasem Tihinen, po změně stran pak z penalty Rafael Araujo. Toulouse je tak definitivně ze hry o postup - prohrálo i ve svém třetím vystoupení ve skupině.

Hamburk bez Jarolíma vyhrál, Sionko nastoupil z lavičky

Další německý zástupce v Poháru UEFA Hamburk jasně přehrál na svém hřišti francouzské Rennes 3:0. V domácím dresu zůstal pouze na lavičce český reprezentant David Jarolím. Ve 30. minutě otevřel skóre po Oličově centru kapitán Hamburku Van der Vaart, na dvoubrankový rozdíl upravil v 84. minutě střídající Choup-Motinga.

V nastavení přidal třetí branku německého týmu další střídající hráč Zidan z penalty. Hamburk tak má na svém kontě po dvou zápasech plný počet bodů a je blízko postupu do jarní části soutěže ze skupiny D.

Norský Bergen viděl ve stejné skupině souboj dvou týmů, které do čtvrtka získaly jen jeden bod. Své šance na postup oživil domácí Brann, jemuž se po výhře 2:1 nad Dinamem Záhřeb navýšil bodový účet o další tři přírůstky. V nastavení prvního poločasu rozjásal diváky na stadiónu v Bergenu proměněnou penaltou Bjarnason. Po změně stran sice vyrovnal hostující Vukojevič, ale vítězství zajistil Norům přesnou hlavičkou Erik Bakke.

Po faulu na Sionka byl vyloučen hráč Lokomotivu 

Český záložník Libor Sionko začal utkání své Kodaně na půdě moskevského Lokomotivu pouze na lavičce, ale již v 32. minutě jej kouč Solbakken poslal na trávník za Würze. O vítězství 1:0 ve prospěch dánského celku rozhodl v 62. minutě Nordstran úspěšně proměněným pokutovým kopem za faul na útočníka Allbäcka. Na Sionkovi se chvíli před koncem vyfauloval domácí Spahič, který zblízka uviděl červenou kartu.

V „mladoboleslavské“ skupině C remízovala Fiorentina na horké řecké půdě s AEK Atény 1:1. Ziskem plného počtu bodů si italský celek mohl jako první zajistit postup do vyřazovací fáze Poháru UEFA, o ten jej připravila vlastní branka Balzarettiho, který za záda svého gólmana tečoval ve 34. minutě střelu Koného. Vedoucí gól vstřelil pět minut předtím Balzarettiho spoluhráč Osvaldo. Zraněný reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši se v sestavě hostů opět neobjevil.

Ve skupině F se zrodily dvě remízy 1:1. Německý Bayern si odváží bod z portugalské Bragy. Za hosty skóre otevřel reprezentační kanonýr Klose dvě minuty po změně stran, v 66. minutě vyrovnal domácí Linz. Ve druhém utkání vydřel cenný bod až ve třetí minutě nastavení domácí Bolton proti řeckému Arisu Soluň. Spasitelem anglického celku se stal paradoxně Řek v domácím dresu Janakopulos, který se trefil těsně před závěrečným hvizdem do sítě svých krajanů.

Larssonův Helsingborg je blízko postupu 

Na půdu řeckého Panionisu přijel Galatasaray konečně bodovat. V prvních dvou zápasech základní skupiny H totiž turecký celek prohrál. Svou touhu po třech bodech začali hosté naplňovat po změně stran. V 50. minutě se trefil z levé strany vápna přízemní střelou Serkan Calik, o třináct minut později zvýšil na dvougólový rozdíl z penalty Song a domácím byl navíc vyloučen za protesty Makos. Pojistku v podobě třetí branky přidal v 82. minutě střídající kanonýr Hakan Sükür. Istanbulský celek tak vykřesal alespoň malou naději na postup ze skupiny.

Na vysoké výhře švédského Helsingborgu proti Austrii Vídeň 3:0 se překvapivě gólově nepodílel obávaný útočník Henrik Larsson. Dvěma zásahy jeho střelecký příspěvek nahradil Omotoyossi, skóre otevřel dvě minuty po změně stran jeho spoluhráč Skúlason. Švédský klub tak má na svém kontě ze tří zápasů sedm bodů a je blízko postupu.

Tottenham zvrátil nepříznivé skóre 0:2 

Ve skupině G se povedl neuvěřitelný obrat Tottenhamu. Ten na svém hřišti přivítal dánský Aalborg s příliš otevřenou náručí a po trefách Enevoldsena s Risgardem odcházeli domácí do kabin za stavu 0:2. Tříbrankovou smrští po změně stran ale dokázal anglický tým výsledek otočit ve svůj prospěch.

V první minutě druhého poločasu se nejprve trefil Bulhar Berbatov, za pět minut vyrovnal jeho spoluhráč Malbranque a obrat dokončil v 66. minutě střídající Bent. V druhém zápase skupiny překvapivě zvítězil izraelský Hapoel Tel Aviv na půdě španělského Getafe 2:1.

POHÁR UEFA
Skupina A:
Petrohrad - Norimberk 2:2 (0:1)
Branky: 76. Pogrebňak, 78. Ijonov - 25. Charisteas, 84. Benko. Rozhodčí: Královec (ČR).
Alkmaar - Larissa 1:0 (0:0)
Branka: 77. Dembele. Rozhodčí: Paniašvili (Gruz.).
Skupina B:
Lokomotiv Moskva - FC Kodaň 0:1 (0:0)
Branka: 62. Nordstran z pen. Rozhodčí: Brugger (Rak.). ČK: 88. Spahič (Lok. Moskva).
Atlético Madrid - Aberdeen 2:0 (1:0)
Branky: 45.+1 Forlán z pen., 61. vlastní Langfield. Rozhodčí: Bebek (Chorv.).
Skupina C:
AEK Atény - Fiorentina 1:1 (1:1)
Branky: 34. vlastní Balzaretti - 30. Osvaldo. Rozhodčí: Thomson (Skot.).
Skupina D:
Hamburk - Rennes 3:0 (1:0)
Branky: 30. Van der Vaart, 84. Choup-Moting, 90.+1 Zidan z pen. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.).
Bergen - Dinamo Záhřeb 2:1 (1:0)
Branky: 45.+4 Hanstveit z pen., 72. Bakke - 49. Vukojevič. Rozhodčí: Balaj (Rum.). ČK: 45.+5 Schildenfeld (Záhřeb).
Skupina E:
FC Curych - Toulouse 2:0 (1:0)
Branky: 42. Tihinen, 69. Rafel Araujo z pen. Rozhodčí: Kasnaferis (Řec.).
Curych: Leoni - Lampi, Rochat, Schneider, Tihinen - Kondé, Tico, Šicháví (90. Stahel), Abdi - Alphonse (62. Eudi), Rafel Araujo (89. Scönbächler).
Toulouse: Douchez - Fofana, Arribagé, Ebondo, Ilunga - Dieuze, Fabinho (66. Sissoko), Emana - Mansare (77. Bergougnoux), Elmander (69. Santos), Gignac.
Skupina F:
Bolton - Aris Soluň 1:1 (0:1)
Branky: 90.+3 Janakopulos - 44. Toni. Rozhodčí: Iturralde González (Šp.).
Braga - Bayern Mnichov 1:1 (0:0)
Branky: 66. Linz - 47. Klose. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).
Skupina G:
Getafe - Hapoel Tel Aviv 1:2 (0:2)
Branky: 90.+1 Hernandéz z pen. - 5. Badir, 31. Dego. Rozhodčí: Kapitanis (Kypr).
Tottenham - Aalborg 3:2 (0:2)
Branky: 46. Berbatov, 51. Malbranque, 66. Bent - 2. Enevoldsen, 37. Risgärd. Rozhodčí: Proenca (Port.).
Skupina H:
Panionios Atény - Galatasaray Istanbul 0:3 (0:0)
Branky: 50. Calik, 63. Song z pen, 82. Hakan Sükür. Rozhodčí: Undiano Mellenco (Šp.). ČK: 64. Makos (Panionios).
Helsingborg - Austria Vídeň 3:0 (0:0)
Branky: 66. a 70. Omotoyossi, 47. Skúlason. Rozhodčí: Genov (Bul.).

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen