Hlavní obsah

Bílek: Ve druhé půli jsme měli zápas rozhodnout

Po remíze Sparty s moskevským Spartakem přišli před novináře trenéři v rozdílných náladách. Hostující Stanislav Čerčesov byl s vybojovaným bodem na Letné spokojen, kdežto Michal Bílek litoval neproměněných příležitostí svého týmu. „Ve druhé půli hráči předvedli skvělý výkon. Byla to část zápasu, v níž jsme měli rozhodnout,“ litoval. Oba kouči shodně odsoudili chování fanoušků ruského týmu.

Článek
Fotogalerie

Trenér Sparty Michal Bílek byl po zápase zklamaný. Podle jeho názoru měl jeho tým vyhrát. Litoval zejména neproměněných šancí z druhého poločasu. „Je to trošku zklamání. Abych byl spokojený, museli bychom vyhrát a získat tři body. Hlavně díky hře ve druhé půli jsme si vítězství zasloužili,“ řekl na tiskové konferenci bezprostředně po konci zápasu.

Líbilo se mu také nasazení svých svěřenců. „Na našich hráčích byla vidět touha, pracovali na sto procent. Bohužel jsme ze závarů před brankou Spartaku a z šancí nedokázali vstřelit gól. Ale myslím si, že hlavně ve druhé půli předvedli hráči skvělý výkon,“ nešetřil slovy chvály kouč Pražanů. „To byla část zápasu, v níž jsme měli rozhodnout,“ dodal.

Sparta má nyní v tabulce skupiny E čtyři body ze tří odehraných utkání. V zápase na půdě Leverkusenu tak budou muset sparťané bodovat. Bílek však pořád věří v postup svého týmu. „Naděje existuje pořád. Nám se podařilo vyhrát v Toulouse. Teď jsme remizovali s týmem, který má obrovskou kvalitu. Do zápasu v Leverkusenu si musíme věřit, šanci na postup samozřejmě máme,“ hodnotil kouč.

Fanoušci Spartaku na Letné řádili

Utkání doprovázelo řádění fanoušků hostujícího mužstva. Těsně po zahájení utkání přilétla k půlící čáře světlice a později v prvním poločase průběh utkání narušil fanoušek, který se světlicí přeběhl hrací plochu. Trenér Bílek se ale až do konce první půle o bezpečí svých hráčů nebál. „Problémy vznikly až ve 45. minutě. Světlice i fanouška soupeře jsem nevnímal jako nebezpečné pro naše hráče. Ale to, co se dělo po konci prvního poločasu, to bylo hodně nepříjemné,“ narážel na řádění fanoušků moskevského týmu a následný zásah policie.

Kouč Spartaku Moskva Stanislav Čerčesov byl s bodem spokojen. „Pro nás je bod úspěch. Přestože není Sparta v nejlepší formě, víme, že vyhráli v Toulouse,“ řekl po zápase. „Sparta měla dvě velké šance, ale jak jste viděli, obě zlikvidoval náš výborný gólman,“ chválil chorvatského reprezentačního brankáře Pletikosu. „Sám jsem si ho přivedl. Váží si totiž klubu a fanoušků,“ dodal.

Na letenský stadión dorazilo něco přes šest tisíc diváků. Nemalou část z nich navíc tvořili fanoušci moskevského celku. „Jsem rád, že nás ti naši podrželi. Víc bych na tu otázku odpovídat nechtěl,“ odmítl se vyjadřovat k nízkému počtu diváků pražského týmu.

Ti ruští se ale nepředvedli zrovna v nejlepším světle. Čerčesov byl přesto rád, že cestovali z Moskvy až do Prahy, aby povzbuzovali svůj tým. Excesy radikálních diváků o přestávce mezi poločasy ale odsuzoval. „Byli jsme rádi, že jsou slyšet,“ řekl trenér ruského týmu. „Ale nesouhlasím s tím, co se dělo po prvním poločase. Budeme mít s fanoušky sezení. Jsme kategoricky proti chování, které předvedli,“ zlobil se po zápase. Zásah policie ale prý neviděl. „Nevím přesně, co se stalo. Jako trenér jsem se staral o svůj tým,“ odmítl spekulace o tvrdosti zásahu policie.

Reklama

Související témata: