Hlavní obsah

Ščasný: Panice jsem nepropadal, mužstvu jsem věřil

BORAAS

Jen pár hodin po utkání prý v trenérovi mladoboleslavských fotbalistů Zdeňku Ščasném vydržel pocit úlevy a radosti z vyhraného duelu Poháru UEFA na půdě švédského Elfsborgu v poměru 3:1, kterým se Středočeši hodně přiblížili k postupu ze základní skupiny. Pro Ščasného teď bude důležité, zda mužstvo na důležitý výsledek dokáže navázat v nejbližších zápasech a zpříjemní si tak našlapaný závěr podzimu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

"Výhra je super, ale zase tolik ji přeceňovat nemůžu, i když mužstvo ukázalo velkou vnitřní sílu. Musíme se dívat dál, ale tenhle výsledek by nám do dalších zápasů mohl pomoci," uvedl Ščasný poté, co mladoboleslavská výprava ve čtvrtek krátce po půlnoci dorazila do Prahy.

Boleslavští totiž mají co napravovat hlavně v lize, kde jim patří až desáté místo a v neděli je čeká duel na hřišti lídra pražské Slavie. Proto Ščasný věří, že výhra v Boraasu, která utnula sedmizápasovou sérii bez vítězství, může být pro tým vzpruhou. "Když se nevyhrává, tak to je samozřejmě nepříjemné, ale já jsem panice nepropadal. Dobře vím, čeho je tohle mužstvo schopné. Pořád jsem mu věřil," řekl Ščasný. "Protože až na zápas v Plzni, který byl katastrofální po všech stránkách, to po herní stránce špatné nebylo," podotkl kouč.

Ščasný: Po chycené penaltě jsem věděl, že vyhrajeme

Připustil ale, že také ve Švédsku na lavičce prožíval krušné chvíle. Hlavně na konci první půle, když domácí při svém vedení 1:0 kopali penaltu. Tu však brankář Petr Pižanowski chytil a nastartoval tím mužstvo k úspěšnému obratu. "Říkal jsem si, že jestli ji domácí dají, bude už těžké s výsledkem něco udělat. Na druhou stranu jsem věděl, že když nepromění, tak tady vyhrajeme," líčil Ščasný. "I v poločase jsem hráčům říkal, že to může být klíčový moment," dodal Ščasný.

Po zápase mužstvo chválil, výhry nad loňským mistrem Švédska si Ščasný hodně považoval. "U nás je Elfsborg nedoceněný soupeř, ale je to silný tým a hlavně vynikající v ofenzivní fázi. Třeba AEK Atény tady ve skupině mohl prohrát klidně 1:4," podotkl Ščasný.

Speciální uznání měl pro gólmana Pižanowského, s nímž se zná už od dob společného působení na Žižkově. "Bylo na něj pokaždé stoprocentní spolehnutí, je koncentrovaný a zkušený a přenáší klid na mužstvo. I když bych ho asi stavět neměl, protože když působil v Řecku za Xanthi a vychytal můj Panathinaikos, tak to byl začátek mého konce. Ale to je samozřejmě jenom legrace," usmíval se Ščasný.

Výhru nad Elfsborgem zatím Ščasný nepřeceňuje

Ten si uvědomuje, že Boleslav má skupinu Poháru UEFA i přes úvodní porážku s Villarrealem skvěle rozehranou. K postupu do vyřazovacích jarních bojů jí bude stačit, když příští středu doma zdolá AEK Atény bez ohledu na to, jak dopadne ve svém posledním duelu na hřišti silné Fiorentiny. "Když ale výsledek nepotvrdíme proti AEK, tak ta výhra ze Švédska vlastně bude bezvýznamný výsledek. Proto zatím nic nepřeceňuju," vysvětloval Ščasný.

Středočechy v příštích dnech čeká našlapaný program. V neděli duel na Slavii, ve středu s Aténami a další neděli liga s Olomoucí. Klub dělá všechno pro úspěch a třeba i proto hned po příletu ze Švédska mužstvo vyrazilo na soustředění, kde bude společně pobývat až do středy. "Chceme, aby hráči měli veškeré podmínky pro regeneraci, odpočinek a dobrý trénink, protože teď budou síly hodně potřebovat. Hráči snad pochopí, že to je pro všechny dobře. Ostatně špatné reakce jsem nezaznamenal," doplnil Ščasný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články