Hlavní obsah

Bílek: Pokud chceme postoupit, musíme v Leverkusenu vyhrát

Fotbalovou Spartu čeká v posledním zápase základní skupiny Poháru UEFA přetěžký úkol. Chce-li reálně pomýšlet na postup do jarních bojů, musí ve čtvrtek uspět na hřišti německého Leverkusenu. Za jistých okolností by přicházela v úvahu i remíza. „Víme, o co hrajeme. Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát,“ deklaroval jasně na úterní tiskové konferenci letenský trenér Michal Bílek.

Článek

Spartě se doposud podařilo v základní skupině získat čtyři body ze tří zápasů, když první utkání prohrála na Letné 1:2 s FC Curych, potom vyhrála důležité utkání v Toulouse 3:2 a bezbranková remíza z minulého týdne proti Spartaku Moskva postavila pražskou Spartu do těžké pozice.

Leverkusen, aktuálně čtvrtý tým německé bundesligy, zatím ze dvou odehraných zápasů v Poháru UEFA získal tři body a je na čtvrté nepostupové pozici v základní skupině. Proto potřebuje bodovat. „Leverkusen teď dosáhl dobrých výsledků, budí respekt. Mají velice nebezpečného Barbareze a Schneider je jeden z nejlepších hráčů celé bundesligy,“ je si vědom kvality soupeře Bílek, kterému je jasné, že Leverkusen nesmí dostat kousek prostoru.

Spartu trápí marodka

„Víme, že v případě vítězství hrajeme v jarní části. Uděláme vše proto, aby se nám to povedlo. Je potřeba v sobě najít zbytky sil. Víme, o co hrajeme. Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát,“ řekl jasně před rozhodujícím utkáním podzimu sparťanský trenér.

Spartu ovšem trápí nemalá marodka. Ke dlouhodobě zraněným Kóňovi a Kuličovi se trenérovi ať už z důvodu zdravotního stavu nebo utrpěných šrámů hlásili Došek, Abraham, Limberský a také Pavel Horváth, který má nakopnutý kotník. „Kromě dlouhodobě zraněných s námi cestují všichni a navíc s námi jede z béčka Nádeníček a Krob,“ dodal Bílek s tím, že spíše než nahuštěný program ho trápí právě zdravotní stavy hráčů.

Poslední zápas základní skupiny Poháru UEFA odehraje Sparta v Leverkusenu ve čtvrtek od 18:15. Německému celku potom zbude odehrát ještě jedno utkání. Pět dní před Štědrým dnem odehraje poslední utkání na hřišti FC Curych, týmu, který zatím vede skupinu C.

Reklama

Související témata: