Hlavní obsah

Výhra nad AEK zajistí Boleslavi postup

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi si ve středu večer mohou zajistit postup do jarní fáze Poháru UEFA. Musejí však porazit vedoucí tým řecké ligy AEK Atény. Pokud se to podaří, mohou hrát 20. prosince poslední utkání skupiny C ve Florencii v klidu. „Jestliže chceme zhodnotit vítězství v minulém utkání na půdě Elfsborgu, musíme tento výsledek nyní potvrdit,“ řekl trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný.

Článek

Postup do dalších bojů by pro klub znamenal historický mezník. Loni v premiéře v pohárové Evropě skončil své účinkování v základní skupině. Boleslav v prvním zápase skupiny doma podlehla 1:2 Villarrealu, ale vítězství 3:1 v minulém týdnu nad Elfsborgem ji vrátilo do hry. Svěřenci trenéra Ščasného jsou v tabulce třetí za Fiorentinou a Villarrealem. Italský tým však odehrál o zápas víc.

„Všichni cítíme, že je to pro nás pohárový zápas roku. Je jednodušší zdolat doma AEK než letět pro výhru do Florencie,“ uvažoval záložník Jan Rajnoch. Pokud by Boleslavští neuhráli ani bod, museli by k postupu zvítězit ve Florencii.

Kouč Ščasný má s řeckým fotbalem bohaté zkušenosti. Od roku 2002 vedl OFI Kréta, od října 2004 do února 2005 trénoval Panathinaikos. Jeho posledním utkáním na lavičce tohoto klubu byl duel osmifinále Řeckého poháru proti AEK, v němž Panathinaikos neuspěl a vypadl.

Přehled o řeckém fotbale má boleslavský kouč nadále. „AEK je na tom možná lépe než Panathinaikos nebo Olympiakos Pireus,“ uvedl Ščasný. V řecké Škodě Xanthi působil i brankář Pižanowski.

Největšími hvězdami AEK jsou brazilský záložník Rivaldo, kterého aténský klub přetáhl z konkurenčního Olympiakosu, či stoper Dellas, jenž rozhodl o vyřazení Čechů v semifinále ME v Portugalsku.

Pravděpodobné sestavy
Mladá Boleslav: Pižanowski – Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička – Kysela, Rajnoch, Matějovský, Kalina – Táborský, Mendy.
AEK: Moretto – Silva, Dellas, Papastathopulos, Arruabarrena – Zikos, Kafes, Manduca, Rivaldo – Kapetanos, Liberpulos.

Reklama

Související témata: