Hlavní obsah

Matějovský: Je to zápas podzimu a chceme dál

Jan KrůtaPrávo

Kapitán Mladé Boleslavi Marek Matějovský ve středu večer povede svůj tým za jistotou postupu do další fáze Poháru UEFA. Aby středočeský klub tohoto úspěchu dosáhnul musí porazit aktuálně vedoucí tým řecké ligy AEK Atény. „Chceme se porvat o postup a musíme se pokusit vyhrát,“ řekl k utkání podzimu Matějovský.

Článek

Věříte, že může Boleslav aktuálně nejlepší tým řecké ligy porazit?

Kdybych tomu nevěřil, tak rovnou můžu říct trenérovi, že nechci nastoupit. Už jsme si několikrát dokázali, že v pohárech lze hrát s kýmkoliv, takže věřím v naše schopnosti.

Máte z AEK respekt, když vedou ligu?

Pro nás je důležité, abychom se dívali sami na sebe, a ne na to, kolikátý je soupeř v lize. Chceme se porvat o postup a musíme se pokusit vyhrát. Samozřejmě víme, že to bude moc těžký zápas.

Váš trenér Ščasný v Řecku trénoval, takže má určitě informací víc než dost…

Je fakt, že příprava byla trošku delší než normálně. Teď jde jen o to, abychom ty jeho poznatky a informace využili na hřišti.

Co se vám vybaví, když se řekne AEK Atény?

V první řadě asi Rivaldo. I když je mu pětatřicet, pořád je to výborný fotbalista. Viděli jsme sestřihy z jejich zápasů na videu a síla AEK je hlavně v technice. Po téhle stránce má skvěle vybavené hráče. Pokud chceme uspět, musíme zahrát jako tým a makat jeden za druhého.

Může se na hře Boleslavi nějak podepsat, že hrajete třetí těžký zápas během šesti dnů?

Snažili jsme se každou volnou chvíli maximálně využít k odpočinku a regeneraci. Podzim končí, všichni toho máme dost. Navíc jsme v neděli hráli na Slavii hodinu o deseti a to bylo strašně náročné.

Věříte, že Boleslav bude v Poháru UEFA i na jaře?

Je to pro nás velká motivace. Bylo by to moc příjemné i po tom, co nás potkává v lize. Hodně bychom si spravili chuť. Všichni to bereme jako zápas podzimu a rádi bychom po něm slavili postup. Protože spoléhat až na poslední utkání ve Florencii, to by bylo hodně ošidné.

Nemrzí vás, že se hraje na Mikuláše a se synem si tento den neužijete?

Dominik je ještě hodně malý, ale manželka mu něco přichystala, takže o nic ochuzen nebude. Trošku mě mrzí, že u toho nebudu, ale rodinu si užiji o dovolené.

Reklama

Související témata: