Hlavní obsah

Boleslav si postup nevybojovala, prohrála s AEK Atény

Ondřej CupalSport.cz

Fotbalisté Mladé Boleslavi si jistotu pokračování v Poháru UEFA nevybojovali. Na domácím stadiónu totiž ve středu prohráli s řeckým AEK Atény 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral pár vteřin po začátku druhé půle Nsaliwa, který zužitkoval povedený centr z kopačky Manduky. Středočeši byli blízko vyrovnání na konci zápasu, Holub ale nastřelil tyč a Mendy trefil břevno. Mladé Boleslavi tak zůstávají v tabulce skupiny C tři body a o postup bude muset ještě bojovat.

Článek

Po šňůře zápasů bez výhry hráči Mladé Boleslavi zvítězili v předchozím utkání Poháru UEFA na hřišti švédského Elfsborgu. Výhru navíc Středočeši potvrdili remízou na trávníku vedoucí Slavie v české lize, přestože hráli dlouho s deseti hráči. Jejich středeční soupeř sice vede tabulku řecké ligy, v Poháru UEFA se mu však příliš nedaří. Z obou předcházejících zápasů s Elfsborgem a Fiorentinou si fotbalisté z jižní Evropy odnesli po bodu, což je před zápasem řadilo až na čtvrtou pozici v tabulce. V duelu v Mladé Boleslavi tak museli alespoň bodovat.

Do utkání vstoupily oba týmy s jasnou taktikou branku hlavně neinkasovat. Hra se proto v první čtvrthodině odehrávala především ve středu hřiště, více ze hry měli ale přece jenom domácí. Většina útoků ale končila centry, které s přehledem pokrývala hostující obrana dirigovaná kapitánem Dellasem.

Po prvních patnácti minutách se hosté výrazněji osmělili. Z pětadvaceti metrů střílel Tözser, Pižanowského branku ale netrefil. O pár minut později měli Mladoboleslavští štěstí, že Manu podklouzl, jinak by šel sám na domácího brankáře. V 23. minutě se střelou prezentoval i mistr světa Rivaldo, Pižanowski si s jeho střelou ale poradil.

Na začátku 30. minuty našel Matějovský centrem nabíhajícího Kyselu. Jeho hlavička měla překvapit vyběhnutého Moretta. Gólman se ale stačil do své brány vrátit a míč stáhl do svých rukavic. Pohlednou akci na druhé straně předvedli hosté. Aktivní Silva obešel Hrdličku, zpětnou přihrávkou našel Rivalda. Ten přesunul míč ještě na Manua, který však nesklopil dostatečně svůj nárt a poslal míč vysoko nad.

Do druhého poločasu vystřídal trenér Serra Ferrer Ismaela Blanca. Místo něj vyběhl na trávník Gustavo Manduca. A byl to právě Manduca, kdo výraznou měrou přispěl k úvodnímu gólu v zápase. Po několika vteřinách druhého poločasu totiž utekl po levé straně a nacentroval míč do malého vápna, kde nabíhali hned dva neobsazení hráči řeckého týmu. Zakončující Nsaliwa poslal hosty koníčkem do vedení.

Podobné střídání se mohlo podařit i Zdeňku Ščasnému. Kulhajícího Řezníčka vystřídal Ivo Táborský, který mohl v 60. minutě vyrovnat. Na levé straně totiž Mendy přesprintoval Dellase a poslal míč do šestnáctky Atén. Táborský si skvěle vystoupil proti míči, jeho střela ale bohužel pro mladoboleslavské skončila mimo tyče hostující branky.

Boleslav se v závěru neprosadila 

Boleslav vrhla všechny síly do útoku, což nahrávalo rychlým hráčům Atén. V 74. minutě krásnou kolmicí vysunul Dellas Manua. Radost mu ale zkazil Pižanovski, kterému na brankové čáře ještě vypomáhal výkopem Procházka. Na druhé straně mohl vyrovnat povedenou střelou Hrdlička, Moretto se ale proti jeho ráně blýskl dobrým zákrokem.

V rozmezí 85. a 87. minuty si Středočeši vypracovali tři gólové šance. Nejdříve skvělou palebnou pozici připravil Vaněček Holubovi, který nastřelil pouze tyč. Stále ještě v 85. minutě si udělal v šestnáctce soupeře místo Holub a přihrál Táborskému. Toho pro změnu vychytal Moretto. O dvě minuty později navíc Mendy nastřelil břevno.

Fotbalisté Mladé Boleslavi tak nakonec prohráli 0:1 a v tabulce skupiny C mají stále tři body a o postup budou muset ještě bojovat v příštím zápase na půdě italské Fiorentiny. Pro jistotu postupu budou muset tým z Florencie porazit.

Mladá Boleslav - AEK Atény 0:1 (0:0)
Branka: 46. Nsaliwa. Rozhodčí: Verbist - Vromans, Gerard (všichni Belg.). ŽK: Řezníček, Kysela, Matějovský - Arruabarrena, Geraldo, Tozser.
Mladá Boleslav: Pižanowski - Voříšek, Procházka, Kopic, Hrdlička - Sedláček, Rajnoch, Matějovský, Kysela (63. Vaněček) - Řezníček (53. Táborský), A. Mendy. Trenér: Ščasný.
AEK Atény: Moretto - Silva, Dellas, Geraldo, Arruabarrena - Rivaldo (80. Papastathopoulos), Tözsér, Nsaliwa, Manú - Blanco (46. Manduca), Liberopulos. Trenér: Serra Ferrer.

Reklama

Související témata: