Hlavní obsah

Ščasný: Myslím si, že jsme nebyli horším týmem

MLADÁ BOLESLAV

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný byl po zápase s AEK Atény zklamán. V utkání, které jeho svěřenci prohráli o jediný gól, podle něj měli minimálně bodovat. O osudu utkání rozhodla branka těsně po začátku druhé půle. I přesto se může jeho tým o postup ještě poprat. „Určitá šance na postup tu je, ale dnes ta šance byla největší,“ litoval po středečním utkání Ščasný.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný

Článek

Trenér AEK Atény Lorenzo Serra Ferrer na pozápasové tiskové konferenci chválil své svěřence. „Hráli jsme dobře. V prvním poločase hráči hráli přesně tak, jak měli. Soupeře nepustili do žádných gólových příležitostí,“ řekl. Druhou půli otevřeli hosté jedinou brankou utkání, o kterou se postaral Nsaliwa. „Druhý poločas pro nás začal dobře. Naši hráči měli problémy až v posledních dvaceti minutách. Možná se projevila i únava,“ hledal Serra Ferrer důvod, proč iniciativu převzali domácí fotbalisté.

Kouč Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný předstoupil před novináře nezvykle sklíčený. Prohra s řeckým soupeřem, kterého velice dobře zná, ho bolela. „V první řadě musím říct, že se mi nemluví lehce,“ zahájil potichu bývalý trenér Panathinaikosu. „Zápas jsme neměli a nemuseli prohrát. Myslím si, že jsme nebyli horším týmem. AEK jsme nepustili téměř do žádné šance,“ byl přesvědčený domácí trenér.

Ovšem vstup do druhého poločasu se hráčům z města automobilů nepodařil. Soupeře pustili do nejvážnější příležitosti. A ten je za to potrestal jedinou brankou zápasu. „Do druhé půle jsme vstoupili bez koncentrace, takže jsme z první vážnější příležitosti inkasovali,“ litoval nepodařeného vstupu do druhého dějství Ščasný. „Věděli jsme přesně, že Manduca si hledá prostor po stranách. Hráče jsme na to před zápasem upozorňovali. Byla to individuální chyba, nikoliv taktická,“ dodal důrazně domácí kouč.

Ščasný: Zápas s AEK byl klíčový

„V závěru zápasu jsme si šance vytvořili. V tom byl také největší rozdíl mezi námi a Aténami. My jsme narozdíl od nich své příležitosti nevyužili,“ hodnotil Ščasný. Problém v nedostatečném nasazení hráčů prý ale neviděl. „Nemohu říct, že by se moji hráči nevydali ze všech sil,“ mínil po zápase.

Po výhře nad Elfsborgem si mohli ve středu jeho svěřenci zajistit postup do další fáze soutěže. Už po zápase se švédským soupeřem Ščasný prohlásil, že výhra bude mít váhu pouze pokud doma uspějí v utkání s AEK Atény. „Dnešní zápas byl klíčový, protože bylo v našich silách i zvítězit. Bohužel nám chyběly síly a to se možná projevilo,“ připomněl, že jeho tým musel hrát za posledních šest dní tři soutěžní zápasy.

I přes dvě domácí prohry v Poháru UEFA má stále Mladá Boleslav šanci na postup ze základní skupiny. Musí se jí ale podařit zvítězit v zápase s Fiorentinou. Ščasný si je ale vědom, že to není snadný úkol. „Určitá šance na postup ještě je. Ale myslím, že dnes byla ta příležitost největší, protože jsme mohli AEK přehrát,“ bilancoval Ščasný.

„Bezesporu to důležitý zápas byl, ale neznamená to, že když jsme prohráli, že skončil svět. Hráči jsou nešťastní, protože vědí, že měli šance na to, aby se jim podařilo minimálně vyrovnat,“ řekl na závěr domácí kouč.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články