Hlavní obsah

Vůbec nechápu, čertil se kapitán Sparty Zdeněk Pospěch

LEVERKUSEN

Více než hodinu zvládli fotbalisté Sparty Praha takticky parádně souboj v Leverkusenu při svém posledním vystoupení v Poháru UEFA. Pak inkasovali a evropskou soutěž opouštějí. Vyloučení kapitána domácího celku Ramelowa o deset minut dříve do té doby smysluplnou hru českého šampióna paradoxně poznamenalo, jeho naděje jako by spláchl hustý dešť snášející se z nebes.

Článek

„Vůbec nechápu, co jsme na hřišti po vyloučení Ramelowa předváděli. Jsem naštvaný, vytočený. Nemohu mluvit slušně,“ čertil se kapitán Pražanů Zdeněk Pospěch. „Dostali jsme strašně laciný gól. Takové si prostě se soupeři kalibru jako je Leverkusen nemůžeme dovolit. Co je nám platné, že jsme hráli šedesát minut dobře. Po vyloučení jsme sice měli chvilku tlak, jenže místo abychom přesilovku zužitkovali, tak jsme inkasovali. Ten gól nás definitivně srazil,“ mínil sparťanský útočník Miroslav Slepička.

„Byla to moje chyba,“ kál se obránce Michal Kadlec. „Hráli jsme dlouho dobře a inkasujeme gól po rohu. Myslím, že se ale nemusíme stydět. Pochopitelně je jasné, že cítíme zklamání. Mohli jsme uspět, vždyť domácí se jinak k ničemu nedostali,“ mínil stoper Sparty.

„Do vyloučení jsme hráli výborně, zvládali jsme je perfektně bránit, protože jsme zahušťovali prostor a Leverkusen moc neumí hrát do plných. Jenže pak přišlo vyloučení. A my jsme úplně vypnuli, místo abychom převahu zužitkovali,“ zlobil se Pospěch, který pak v kabině spoluhráče seřval za výkon v posledních dvaceti minutách.

„V Leverkusenu jsme mohli klidně vyhrát. Strašně to bolí,“ klopil zrak Pospěch. Šance na postup podle něj unikla právě v Německu. „S Curychem jsme hráli po viróze, v Leverkusenu jsme hráli vážně dobře a mohli klidně vyhrát. Ale to bychom si nesměli dovolit takový výpadek,“ zlobil se kapitán Sparty.

Reklama

Související témata: