Hlavní obsah

Leverkusen měl se Spartou štěstí, přiznává německý tisk

BERLÍN

Šťastné a lichotivé bylo podle německého tisku čtvrteční postupové vítězství Bayeru Leverkusen nad Spartou Praha v Poháru UEFA. Za spravedlivé označují média také vyloučení Carstena Ramelowa za úder rukou do Rezkova obličeje. Stejně jako trenéři obou mužstev se ale shodla, že právě tento moment německý tým semkl.

Článek

Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) píše o "dobře organizovaných Češích", které ofenzivní pokusy hráčů z Porýní v čele s Barnettou nebolely. "Hra Leverkusenu sice byla pohledná, ale neefektivní," píše FAZ s tím, že střely Castra nebo Rolfese z dálky suverénně vychytal Grigar a Sparta měla před poločasem dokonce lepší příležitosti. "Bojovného ducha" v sobě objevilo deset hráčů Leverkusenu hnaných 18 000 diváky až po vyloučení Ramelowa, konstatoval FAZ.

Podle Süddeutsche Zeitung může Leverkusen hovořit o štěstí, že mnohonásobný český mistr své útočné snažení nedokázal přetavit v gól. "Neboť hlavně ve druhém poločase Sparta několikrát nebezpečně před bránou zahrozila, v koncovce se však ukázala jako příliš neškodná," napsal list. Z pražského týmu se deníku nejvíce líbili gólman Grigar a reprezentační obránce Michal Kadlec, v mužstvu domácích si nejlepší známku vysloužili střelec jediné branky utkání Friedrich a Rolfes.

Podle deníku Bild Leverkusen vítězství vydřel "zavilostí a bojovností". Za největší hloupost celého zápasu označil bulvární list faul "vzteklého" Ramelowa po lehkém pošťouchnutí ze strany Rezka. "Korektní rozhodnutí, 17.771 fanoušků téměř nepískalo," všiml si Bild.

Vítězství bylo pro Bayer lichotivé i podle zpravodajského serveru Spiegel Online. Bayer nedokázal navázat na dobré výkony v bundeslize a "proti dobře organizovaným Pražanům nacházeli jen zřídka recept". Bayer byl také podle Spiegelu překvapivě nebezpečnější až po vyloučení svého hráče.

Reklama

Související témata: