Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Ujfaluši zvažuje, zda zůstane ve Fiorentině

Těžký vnitřní boj při řešení své další budoucnosti svádí fotbalový reprezentant Tomáš Ujfaluši. Opora Fiorentiny zvažuje, jestli v klubu v létě prodlouží končící smlouvu, nebo vyslyší vábení jiných zájemců, v jejichž čele stojí především španělská Sevilla. Ujfaluši na středeční tiskové konferenci před čtvrtečním zápasem Poháru UEFA s Mladou Boleslaví prohlásil, že se zatím nerozhodl.

Článek

"Je to pořád padesát na padesát," reagoval Ujfaluši na dotaz, zda už má jasno o pokračování své kariéry. Devětadvacetiletému obránci příští rok v létě vyprší ve Fiorentině smlouva, ale v klubu dělají všechno pro to, aby odchovance rýmařovského fotbalu udrželi.

"Tomáš je pro nás nejdůležitější ze všech důležitých hráčů," uvedl kouč Cesare Prandelli, který Ujfalušimu v nedělním duelu na půdě Sampdorie Janov svěřil i kapitánskou pásku. "Moc si vážím toho, co trenér řekl. Ale já pořád opravdu nejsem pevně rozhodnutý," zopakoval Ujfaluši.

Podle všeho chce mít jasno co nejdříve, na červnovém Euru v Rakousku a Švýcarsku by už rád věděl, kde bude pokračovat. Už dlouho se kolem Ujfalušiho točí Sevilla, vítěz posledních dvou ročníků Poháru UEFA. Podle italských novinářů by českého obránce rád získal i Tottenham, kde teprve několik týdnů působí trenér Juande Ramos, který před tím vedl právě Sevillu. "Nějaká jednání pořád probíhají," nechtěl být Ujfaluši konkrétní.

Ujfaluši se těší na Mladou Boleslav 

Místo přestupových spekulací myslí spíš na to, co jej čeká v nejbližších dnech. Hodně se těší hlavně na čtvrtek, kdy se ve Florencii v posledním zápase základní skupiny Poháru UEFA představí Mladá Boleslav.

A Ujfaluši si po téměř sedmiletém pobytu v zahraničí poprvé zahraje proti českému klubu. "Jsem rád, že jsem se toho konečně dočkal," řekl Ujfaluši. Ten měl obavy, aby zápas stihl. Na začátku prosince si poranil koleno, ale dal se do pořádku. O víkendu už stihl remízový zápas se Sampdorií. "Jsem určitě připravený nastoupit i proti Mladé Boleslavi."

Buďmre obezřetní, radí opora Fiorentiny 

Spoluhráči od něj trochu vyzvídali, co mohou od Mladé Boleslavi čekat a Ujfaluši je nabádal, ať jsou maximálně obezřetní. "Boleslav už letos vyřadila Palermo, z toho si musíme vzít ponaučení. Klukům jsem říkal, že to bude složité," uvedl Ujfaluši, jehož týmu k postupu ze základní skupiny stačí i remíza.

"A když vyhrajeme, tak si dres také vyměním rád," usmíval se Ujfaluši, který byl už dříve dohodnutý na výměně s reprezentačním spoluhráčem Markem Matějovským. Ten ale ve čtvrtek nemůže hrát kvůli žlutým kartám. "Možná by pro nás mohla být výhoda, když proti nám nebude hrát tak výborný hráč," prohlásil Ujfaluši.

Reklama

Související témata: