Hlavní obsah

Kalina: Chceme Štědrý den dříve

Radek MalinaPrávo

Všechny české fotbalové kluby už dávno nastoupily dovolenou, jen borci z Mladé Boleslavi budou ještě ve čtvrtek večer potit dresy. Čtyři dny před Štědrým dnem! Čeká je klíčový zápas o postup v Poháru UEFA ve Florencii. Ale nikdo z nás si nestěžuje. Chtěli jsme evropské poháry hrát, byl to sen nás všech, proto termíny neřešíme,“ přesvědčuje středočeský záložník Václav Kalina.

Článek

„Navíc jedeme na hřiště Fiorentiny, což je velkoklub. Mnohým z nás už se nemusí poštěstit k takovému utkání nastoupit,“ doplňuje ještě osmadvacetiletý odchovanec Zákolan. „Po posledním ligovém utkání jsme dostali dva dny volna. Pak jsme měli každý den trénink. Jenom jsme se udržovali, žádný dvoufázový trénink nebyl. Trenér nás šetřil,“ směje se borec, který do nejvyšší soutěže vkročil v dresu Kladna.

„V téhle fázi už se toho moc natrénovat nedá. Hlavně jsme byli v kontaktu s míčem a snažili se udržet solidní formu z posledních utkání. Snad k tomu přidáme ještě góly,“ přeje si.

Do Florencie se nejede na nákupy

„Je to protivník kvalitativně na úrovni právě Palerma. Určitě nejsou silnější než Villarreal.“ Přestože italský soupeř nahání hrůzu a Středočeši potřebují k postupu do jarní fáze vítězství, Kalina ani jeho spoluhráči se nelekají. „Před zápasem prvního kola v Palermu jsme taky potřebovali vyhrát a nikdo nám nevěřil stejně jako teď. Zase můžeme jenom překvapit. Myslím, že nám taková pozice vyhovuje,“ přemítá záložník, jenž do Boleslavi přišel v letní přestávce.

„Rozhodně nejedeme do Itálie na vánoční nákupy, jak si mnozí myslí,“ hlásí bojovně. „Já jsem ještě na Vánoce nic nenakoupil, ale ještě mám přece poslední víkend. A hlavně doufám, že Štědrý den zažijeme všichni už ve čtvrtek před půlnocí v Itálii. Přece by nebylo krásnějšího dárku, než je postup,“ směje se Kalina.

Reklama

Související témata: