Hlavní obsah

Ščasný: V rámci možností jsme odehráli maximum

FLORENCIE

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi Zdeněk Ščasný i přes prohru ve Florencii a vyřazení ze základní skupiny Poháru UEFA svůj tým ocenil za to, v jakém světle se na italské půdě představil. Podle Ščasného sice domácí měli ve čtvrtek víc ze hry, ale vyhráli hlavně díky lepší koncovce.

Článek

"Myslím, že jsme narazili na výborného soupeře. Ale z mého pohledu jsme odehráli v rámci současných možností maximum," řekl kouč na tiskové konferenci. Své hráče chválil hlavně za výkon ve druhém poločase. "V první půli nám trvalo, než si sestava sedla. Absence Matějovského byla znát. Znamená pro nás to, co pro Fiorentinu Liverani. S Matějovským bychom byli podstatně silnější," uvedl Ščasný.

Uznal, že Fiorentina si vytvořila více šancí. "Ale hlavní rozdíl mezi námi a Fiorentinou je v tom, že hráči soupeře dokázali proměnit své šance. V tom máme rezervy," poznamenal trenér. Svým hráčům i přesto poděkoval. "Zahráli jsme dobrý zápas a je to povzbuzení do další práce. Ukázali jsme, že můžeme hrát vyrovnaný zápas i s takovým týmem," dodal.

FIORENTINA vs. MLADÁ BOLESLAV na Sport.cz
ZÁPASPo prohře ve Florencii Boleslav v poháru končí

Trenér Fiorentiny Cesare Prandelli si všiml, že v některých pasážích měla Mladá Boleslav na hřišti až přílišný ostych. "Byli trošku vystrašení a to nám pomohlo k tomu, že jsme se dostávali do šancí, z nichž jsme dokázali vstřelit i ty potřebné dva góly. Ale nebylo to jednoduché, Boleslav je výborně organizovaná a takticky vyspělá. Jsem rád, že jsme ukončili dlouhou sérii bez výhry," radoval se Prandelli.

"Ale hráči se ještě musejí kousnout a v neděli zvládnout poslední ligový zápas. Až pak si můžou užívat dovolenou," upozornil Prandelli na blížící se duel těsně před Štědrým dnem s Cagliari.

Reklama

Související témata: