Hlavní obsah

Slavia se může ve 3. kole Poháru UEFA opět utkat s Tottenhamem

Fotbalisté pražské Slavie si mohou na jaře v Poháru UEFA zopakovat nedávný souboj s anglickým Tottenhamem. "Kohouti" totiž figurují v seznamu týmů na druhých místech v základních skupinách, z nichž přisoudí páteční los červenobílým jejich soupeře pro třetí kolo soutěže. Slávisté mohou narazit také na Norimberk, Panathinaikos Atény, Fiorentinu, Basilej, Spartak Moskva, Bragu nebo Helsingborg.

Článek

Dvaatřicítka účastníků jarního pokračování Poháru UEFA vzešla ze 24 postupujících ze základních skupin, které doplnila osmička celků z třetích míst ve skupinách Ligy mistrů. Na Pražany čeká jeden z osmi týmů, které skončily na druhém místě, přičemž hned v polovině možných soupeřů působí čeští legionáři.

Svěřenci Karla Jarolíma se mohu opět po roce utkat s Tottenhamem, kde dělá brankářskou dvojku někdejší slávista Radek Černý. Anglický klub sešívaným loni v září zatarasil cestu do hlavní fáze soutěže po dvou těsných výhrách 1:0 v prvním kole.

Zajímavý souboj s brankářem Jaromírem Blažkem a záložníkem Tomášem Galáskem by Pražany čekal, pokud by jim los přisoudil německý Norimberk. Do cesty se Slavii může postavit i Tomáš Ujfaluši v barvách italské Fiorentiny, která vyřadila ve skupině Mladou Boleslav, a také duo Radoslav Kováč a Martin Jiránek ze Spartaku Moskva.

První duely v polovině února 

Červenobílí mohou dostat i portugalskou Bragu, na niž nemá nejlepší vzpomínky Liberec. Slovan v loňském ročníku utrpěl na jejím hřišti debakl 0:4. Jako papírově nejschůdnější protivník se jeví švédský Helsingborg s nestárnoucím kanonýrem Henrikem Larssonem a Basilej.

Úvodní utkání sehrají týmy z Ligy mistrů na vlastním hřišti 13. nebo 14. února, o týden později jsou na programu odvety. V soubojích týmů z prvních a třetích míst tabulky začnou lépe postavení venku.

Fotbaloví fanoušci se složení dvojic dozví v pátek, losování ve švýcarském Nyonu začne ve 13:00. Potkat se nemohou dva týmy z jedné země.

Rozdělení do košů
1. koš - vítězové skupin
Everton, Atlético Madrid, Villareal, Hamburk, Leverkusen, Bayern Mnichov, Getafe, Bordeaux
2. koš - druzí ve skupině
Norimberk, Panathinaikos Atény, Fiorentina, Basilej, Spartak Moskva, Braga, Tottenham, Helsingborg
3. koš - třetí ve skupině
Petrohrad, Aberdeen, AEK Atény, Brann Bergen, FC Curych, Bolton, Anderlecht Brusel, Galatasaray Istanbul
4. koš - týmy ze třetích míst v Lize mistrů
Marseille, Rosenborg Trondheim, Brémy, Benfica Lisabon, Glasgow Rangers, Sporting Lisabon, Eindhoven, Slavia Praha

Reklama

Související témata: