Hlavní obsah

Slavia se v Poháru UEFA opět utká s anglickým Tottenhamem

Pražská Slavia může Tottenhamu Hotspur vrátit loňské vyřazení v prvním kole Poháru UEFA. Páteční los jarního 3. kola stejné soutěže totiž sešívaným přiřkl znovu londýnský celek. V případě postupu se slávisté utkají z lepším z dvojice PSV Eindhoven - Helsingborg. Hamburk s Davidem Jarolímem čeká švýcarský Curych. Anderlecht s Janem Polákem a Danielem Zítkou změří síly s Bordeaux, Norimberk s Jaromírem Blažkem a Tomášem Galáskem čeká Benfica Lisabon.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Slavie Lukáš Jarolím odkopává míč po jedné ze šancí Tottenhamu.

Článek

Pražané se tak vyhnuli nepříjemným soupeřům jako je italská Fiorentina, za kterou nastupuje český reprezentační obránce Tomáš Ujfaluši nebo moskevský Spartak, v jehož dresu hrají Radoslav Kováč a Martin Jiránek.

Tottenham, v jehož kádru působí český brankář a bývalý hráč červenobílých Radek Černý, vyřadil Slavii loni v září v prvním kole Poháru UEFA, oba zápasy vyhráli Kohouti 1:0. Anglický celek je aktuálně až na dvanáctém místě Premier League. Londýnský tým však již nevede Nizozemec Martin Jol, ale španělský kouč Juande Ramos, jenž v předchozích dvou ročnících Poháru UEFA dovedl FC Sevillu k titulu.

Trenér Slavie Karel Jarolím z výsledku losu nadšený nebyl. "Co k tomu mám říct? Dostali jsme silného soupeře, nadšený být nemůžu. Navíc je to mužstvo, které nás vloni vyřadilo," řekl pro oficiální stránky klubu. "Je jasné, že mu budeme chtít vyřazení oplatit, kdybychom nechtěli, tak bychom do takového souboje vůbec nemuseli chodit. Pevně věřím, že  na takový souboj přijdou naši diváci v hojném počtu, po zimní přestávce určitě budou hladoví po fotbale. Navíc si myslím, že je lepší, že hrajeme první zápas doma, může být klíčový. O to víc doufám, že naši diváci stadión vyprodají."

Slávistický obránce Erich Brabech si Tottenham nepřál. „Tottenham je soupeř, kterého jsem opravdu nechtěl. Samozřejmě to bude velmi atraktivní duel, ale tak je tomu vžycky, když hrajete proti někomu z Premier League. Hratelná by byla například Basilej, přes tu by se určitě dalo přejít. Samozřejmě pro diváky to bude velké lákadlo. První zápas hrajeme doma, tak pevně věřím, že bude vyprodáno,“ vyjádřil se Brabec pro stránky slavia.cz.

První zápas se odehraje na půdě českého vicemistra 13. nebo 14. února, odveta pak 21. února v Londýně. V případě postupu čeká slávisty lepší z dvojice PSV Eindhoven - Helsingborg a Slavia by znovu začínala doma. Finále se pak uskuteční 14. května na stadiónu anglického Manchesteru City.

Los 3. kola:
Zenit Petrohrad - Villarreal, AEK Atény - Getafe, FC Curych - SV Hamburk, RSC Anderlecht - Girondins Bordeaux, FC Aberdeen - Bayern Mnichov, Brann Bergen - FC Everton, Bolton Wanderers - Atlético Madrid, Galatasaray Istanbul - Bayer Leverkusen, Olympique Marseille - Spartak Moskva, Werder Brémy - Sporting Braga, Glasgow Rangers - Panathinaikos Atény, PSV Eindhoven - Helsingborg, Rosenborg Trondheim - Fiorentina, Benfica Lisabon - FC Norimberk, Sporting Lisabon - FC Basilej, Slavia Praha - Tottenham Hotspur.
Los 4.kola:
Slavia Praha/Tottenham Hotspur - PSV Eindhoven/ Helsingborg, RSC Anderlecht/Girondins Bordeaux - FC Aberdeen/Bayern Mnichov, Glasgow Rangers/Panathinaikos Atény - Werder Brémy/Sporting Braga, Bolton Wanderers/Atlético Madrid - Sporting Lisabon/FC Basilej, Galatasaray Istanbul/Bayer Leverkusen - FC Curych/Hamburger SV, AEK Atény/Getafe - Benfica Lisabon/FC Norimberk, Rosenborg Trondheim/Fiorentina - Brann Bergen/FC Everton, Olympique Marseille/Spartak Moskva - Zenit Petrohrad/Villarreal.

Reklama

Související témata: