Hlavní obsah

Duel Slavie s Tottenhamem bude rozhodovat Švýcar Circhetta

PRAHA

Rozhodování úvodního zápasu třetího kola Poháru UEFA mezi pražskou Slavií a Tottenhamem Hotspur bylo svěřeno švýcarskému arbitrovi Claudiu Circhettovi. Na svých webových stránkách o tom v pondělí informovala Evropská fotbalová unie (UEFA). Circhettovi budou ve čtvrtek večer na Strahově jako asistenti na čarách pomáhat jeho krajané Manuel Navarro a Beat Hidber.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Lukáš Jarolím odkopává míč po jedné ze šancí Tottenhamu - ilustrační fotografie.

Článek

Sedmatřicetiletý Circhetta, jenž pracuje jako finanční úředník, už má s rozhodováním duelů českých týmů své zkušenosti. Na podzim roku 2006 pískal odvetný zápas prvního kola Poháru UEFA mezi Crvenou Zvezdou Bělehrad a Libercem, v němž Severočeši v Srbsku zvítězili 2:1 a slavili postup do další fáze. O rok a půl dříve Circhetta rozhodoval přípravný duel mezi Basilejí a Spartou, který skončil remízou 2:2.

Loni v kvalifikaci mistrovství Evropy devatenáctek byl u toho, když čeští mladíci podlehli Rusku 1:3 a přišli tak o možnost postoupit na závěrečný turnaj do Rakouska. Na něj se ale nakonec podíval Circhetta a svými výkony si vysloužil i nominaci na finálové utkání, v němž Španělsko porazilo své řecké vrstevníky 1:0.

Reklama

Související témata: