Hlavní obsah

Tottenham chce zvládnout Slavii i Carling Cup

LONDÝN

Fotbalisty Tottenhamu čeká během následujících dvou týdnů pořádně perný program. Londýnský tým už ve čtvrtek hraje v Praze zápas třetího kola Poháru UEFA se Slavií, za týden je na programu odveta, a 24. února nastoupí mužstvo "Spurs" ještě ve finále prestižního Carling Cupu proti Chelsea. A do toho samozřejmě ještě neméně důležitá utkání v Premier League.

Článek

Prestižní souboj s Chelsea ve finále Carling Cupu, kam klub postoupil po šesti letech, je v Anglii pro Tottenham středem zájmu. Ale asistent trenéra Gustavo Poyet upozorňuje, že by se "Kohouti" měli především soustředit na nejbližší zápas ve čtvrtek s pražskou Slavií.

"Slavia je na špici české ligy a je to disciplinovaný a technicky vyzrálý tým. Vypadli z Ligy mistrů, takže už ví, jak hrát proti velkým týmům. Je třeba zúročit všechnu tu tvrdou dřinu, kterou jsme za poslední tři měsíce absolvovali," varuje před možným podceněním na serveru Goal.com.

Jeho tým jede každopádně do Prahy pro úspěch. "Samozřejmě budeme chtít vyhrát. Potřebujeme uhrát takový výsledek, abysme měli před odvetou dostatečně dobrou výchozí pozici," dodal Poyet, jehož tým se v zimě posílil především v obraně. Přišli Jonathan Woodgate, skotský bek Alan Hutton a Brazilec Gilberto.

Keane chce vyhrát Pohár UEFA i Carling Cup

V útoku totiž Tottenham nemá potíže, v letošní sezóně Premier League nastříleli více branek jen Arsenal a Manchester United. Naposledy Spurs vyhráli 3:0 na hřišti Derby County. "Je dobré, že jedeme do Prahy po vítězství nad Derby. To nám ještě více dodalo sebevědomí," libuje si hvězdný útočník týmu Robbie Keane.

Ten v otázce Poháru UEFA i Carling Cupu hýří sebevědomím. "Nevidím důvod, proč bysme nemohli vyhrát Carling Cup i Pohár UEFA. S týmem, který tu teď je, máme velkou šanci. Je sice složité bojovat současně v tak důležitých soutěžích, ale nemůžeme se ani v jednom případě šetřit," dodal.

Reklama

Související témata: