Hlavní obsah

Tottenham dorazil v utajení, do Prahy přivezl i Pekharta

PRAHA

Rok a půl čekal fotbalový útočník Tomáš Pekhart na to, až se v prvním týmu Tottenhamu Hotspur dostane na soupisku pro soutěžní zápas. Jeho chvíle ale konečně přišla a velký okamžik opory reprezentační jednadvacítky navíc znásobila skutečnost, že je Pekhart nominovaný na čtvrteční duel Poháru UEFA proti pražské Slavii, odkud před necelými dvěma roky do Londýna zamířil.

Článek

Osmnáctiletý forvard si ve středu už mohl vychutnávat společnou cestu se svými hvězdnými spoluhráči do Prahy, kde bude tajně snít o svém premiérovém startu za Kohouty. "Je super, že se to konečně povedlo. Navíc když to vyšlo takhle hezky zrovna proti Slavii," prohlásil Pekhart v telefonickém rozhovoru s ČTK krátce poté, co výprava londýnského klubu po čtrnácté hodině dosedla na ruzyňské letiště.

Hráči Tottenhamu i s Pekhartem a brankářem Radkem Černým dorazili do české metropole takřka v utajení. Do přistaveného autobusu, který je odvezl do luxusního hotelu Carlo IV. Boscolo v centru Prahy, se totiž nevypravili letištní halou jako desítky jejich fanoušků, ale salonkem pro VIP. "V letadle nám bylo řečeno, že je to udělané proto, abychom měli klid," líčil Pekhart.

Pomohl mu odchod Defoea

Ten v Tottenhamu kroutí už druhou sezónu, pravidelně střílí branky v juniorském týmu a stabilně trénuje s prvním mužstvem, kde se může učit od obávaných kanonýrů Berbatova a Keanea. Až teď je však poprvé mezi vyvolenými pro velký zápas. "V úterý mi to na tréninku řekl náš asistent Gustavo Poyet," uvedl odchovanec sušického fotbalu.

"Doufal jsem, že by to konečně mohlo vyjít, ale stejně jsem byl šťastný, když jsem to měl definitivně potvrzené. Několikrát jsem už byl celkem blízko, tak jsem nechtěl zažít další zklamání," vyprávěl Pekhart. Tomu k nominaci hodně pomohla skutečnost, že Tottenham v lednu prodal reprezentačního útočníka Jermaina Defoea do Portsmouthu. Navíc další forvard Darren Bent je zraněný.

Mezi hvězdami už nervozitu necítí 

Když se ve středu Pekhart v Londýně chystal na odlet do Prahy, necítil se mezi smetánkou nijak nepatřičně. S hráči A-týmu už totiž od minulé sezóny pravidelně trénuje. "Kdybych mezi ně přišel poprvé, tak bych byl určitě nervózní, ale se všemi se znám, tak to je úplně v pohodě," liboval si Pekhart.

Na bitvy se Slavií se obzvlášť těší. I proto, že má mezi sešívanými spoustu kamarádů z dob společného působení. "Ale není to tak, že bych se s nimi nějak moc hecoval. Třeba v úterý jsem chtěl volat Márovi Suchému, ale měl nedostupný mobil. Tak snad na chvíli pokecáme dneska mezi tréninky," doufal Pekhart.

A pak bude snít o tom, že ve čtvrtek aspoň na pár minut vyběhne na strahovský trávník v dresu Tottenhamu s nově přidělenou čtyřicítkou na zádech. "Těžko říci, jestli mám nějakou šanci. Po dnešním tréninku budu třeba vědět víc," přemítal Pekhart, jemuž bude z hlediště fandit přítelkyně Adéla. "Rodiče bohužel nemůžou přijet, jsou na dovolené na lyžích v Itálii," vysvětloval Pekhart.

Reklama

Související témata: