Hlavní obsah

Marka Jarolíma čeká několik premiér

Jan CíchaSport.cz

Marek Jarolím, zimní posila Slavie Praha, sledoval vystupování vršovického klubu v Lize mistrů v podzimní části sezóny. To ještě nevěděl, že za tým vedený jeho strýcem Karlem Jarolímem bude na jaře hrát. „Viděl jsem i los Poháru UEFA. Když Slavii nalosovali Tottenham, řekl jsem si, že je to těžký soupeř,“ poznamenal třiadvacetiletý záložník.

Článek

Z londýnského celku má respekt a cítí zdravou nervozitu. Jestli však do utkání zasáhne, se dozví až po čtvrtečním tréninku. „Viděl jsem hodně zápasů Tottenhamu. Hrají krásný fotbal, líbí se mně jejich hra,“ pochválil soupeře sešívaných ve třetím kole Poháru UEFA a pokračoval: „Do Slavie jsem šel s tím, že nás čeká souboj s tímto celkem a také boj o ligové prvenství.“

Fyzicky se cítí dobře a říká, že do utkání půjdou všichni hráči naplno. „Mám velkou motivaci, věřím, že to zvládneme. Je to pro mě velká premiéra ve více směrech,“ narážel tak na skutečnost, že pokud nastoupí tak ho čeká první ostrý start v dresu Slavie, první zápas v Poháru UEFA a navíc proti nejsilnějšímu soupeři s jakým se kdy na trávníku setkal.

Jarolím se již na trávníku s Černým setkal

Jarolím by se tak na hřišti mohl potkat s Radkem Černým, brankářem anglického celku, proti kterému v lize odehrál jedno utkání ještě v dresu Mladé Boleslavi. „Je to kvalitní a zkušený gólman,“ řekl na adresu ex-slávistického hráče.

Bývalý hráč Plzně doufá v podporu fanoušků, tuší však, že plno nebude. „Mrzelo by mě, kdyby nebylo vyprodáno. Fanoušci asi čekají na Eden, ale to by při takovémto zápase neměla být překážka,“ stýskal si Jarolím.

Reklama

Související témata: