Hlavní obsah

České kluby mají s Tottenhamem špatnou bilanci

PRAHA

Přes anglický celek Tottenham Hotspur, který se ve čtvrtek na Strahově utká se Slavií Praha, ještě žádný český klub v pohárové Evropě nedokázal postoupit. Sešívaní to zkusí podruhé v historii. Poprvé se s londýnským klubem potkali v září 2006 v prvním kole Poháru UEFA, obě střetnutí pražský tým prohrál 0:1.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Radost fotbalistů Tottenhamu

Článek

Kohouti v minulosti také vyřadili Duklu Praha a další klub z hlavního města - Bohemians. Trenér Karel Jarolím by rád nepříznivou bilanci proti týmu vedeným španělským koučem Juande Ramosem vylepšil.

„Čeká nás kvalitní soupeř, dostává se čím dál tím do větší formy. Navíc jsou rozehraní. My chceme odehrát co nejlepší zápas s dobrým výsledkem,“ přeje si lodivod červenobílých.

Slavia má špatnou bilanci i s ostatními anglickými týmy. V základní skupině letošní Ligy mistrů se dvakrát utkala s Arsenalem, v jehož dresu nastupuje český reprezentant Tomáš Rosický. První utkání hrané na Emirates Stadium vyhráli Kanonýři vysoko 7:0, odveta v Praze skončila pro Slavii příznivou bezbrankovou remízou.

V sezóně 1999/2000 neprošla Slavia ve čtvrtfinále Poháru UEFA přes Leeds United. V úvodním střetnutí podlehla v Anglii 3:0 a na postupu Ostrovanů už nic nezměnila ani domácí výhra 2:1.

Reklama

Související témata: