Hlavní obsah

Jarolím přispěl gólem k výhře Hamburku, blízko postupu je i Ujfaluši

PRAHA

Český záložník David Jarolím pomohl fotbalistům Hamburku gólem k úspěšnému vstupu do vyřazovací fáze Poháru UEFA. Bundesligový celek vyhrál na půdě FC Curych 3:1 a před domácí odvetou má osmifinále na dosah. Jen remízu 2:2 překvapivě vybojovali fotbalisté mnichovského Bayernu, kteří sehráli úvodní duel 3. kola na hřišti skotského Aberdeenu.

Článek

Jarolím otevřel ve Švýcarsku skóre v úvodu druhého poločasu, když nasměroval míč do sítě po hlavičce Guerrera. Náskok německého celku zvýraznil v 67. minutě Olič a třetí branku přidal o deset minut později Trochowski. Domácí stačili ještě snížit, v 88. minutě zaznamenal čestný úspěch Hassli. To už ale Jarolím nebyl na trávníku, dvě minuty před inkasovaným gólem jej totiž nahradil Brecko.

Blízko postupu do osmifinále Poháru UEFA je také další český reprezentant Tomáš Ujfaluši, jehož Fiorentina zvítězila na hřišti norského Rosenborgu Trondheim 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 16. minutě rumunský kanonýr Adrian Mutu. Ujfaluši odehrál v dresu italského mužstva celé utkání.

Fiorentina byla po celé utkání střelecky aktivnější, ovšem do Norska si nepřivezla seřízená mířidla, když mezi tři tyče letěly jen dvě z jejích třinácti střel. I to ji však stačilo ke gólu. Po čtvrthodině hry střílel Massimo Gobbi a vyražený míč zblízka poslal do prázdné branky Mutu.

Blažek dalekonosnou ránu neudržel 

Premiéra pod novým trenérem Thomasem von Heesenem nevyšla fotbalistům Norimberku, v 3. kole Poháru UEFA prohráli na hřišti Benfiky Lisabon 0:1. V základní sestavě německého celku se opět představila trojice českých reprezentantů, ale příliš se jim nedařilo.

Útočník Jan Koller ani jednou netrefil branku a střelecky se nevedlo ani záložníkovi Tomáši Galáskovi, který patřil k nejaktivnějším hráčům v ofenzivě hostů. Brankář Jaromír Blažek pak neměl čisté svědomí u jediné branky zápasu, když mu tečovaná rána Makukuly z 22 metrů prošla pod nohou.

S postupem Norimberku, který tak nevyhrál ani v třetím utkání v jarní části sezony, se však příliš nepočítalo. Potřebuje se totiž soustředit především na zápasy německé bundesligy, v níž bojuje o záchranu.

Ve Skotsku zářil mladík Aluko 

Fotbalisté Bayernu jeli do Skotska v roli favorita, do Německa se ale vraceli notně překvapení. V dresu domácích totiž zazářil teprve devatenáctiletý anglický útočník s nigerijskými kořeny Sone Aluko, který jeden gól vstřelil a na další přihrál. Německý favorit má přesto pro domácí odvetu velmi slibnou pozici, jelikož Aberdeen bude muset vyhrát nebo remizovat 3:3 a výše.

Bayern dnes nemohl počítat se svou brankářskou jedničkou Oliverem Kahnem, kterého trápí nemoc. Do branky se tak postavil Michael Rensiger, ovšem příliš se nevytáhl, neboť si v první půli sáhl na míč, jen když ho vytahoval ze sítě.

Poprvé ho v polovině první půle překonal Josh Walker, kterému připravil šanci Aluko. Německý lídr sice dokázal záhy srovnat, když Miroslav Klose využil přihrávku od Luky Toniho, ale ještě do poločasu vrátil domácím vedení aktivní Aluko.

Po změně stran Bayern pokračoval v tlaku, ale dočkal se jen vyrovnání. Deset minut po přestávce totiž Hamit Altintop zahrával pokutový kop, který sice neproměnil, ovšem sám dokázal míč úspěšně dorazit.

Fotbalisté anglického Boltonu dokázali doma uhrát nejtěsnější vítězství nad Atlétikem Madrid. Jedinou branku zápasu vstřelil čtvrt hodiny před koncem senegalský útočník El Hadji Diouf. Využil toho, že krátce předtím byl za plivnutí vyloučen hostující útočník Sergio Agüero.

FC Aberdeen - Bayern Mnichov 2:2 (2:1)
Branky: 24. Walker, 41. Aluko - 29. Klose, 55. Altintop.
FC Curych - Hamburk 1:3 (0:0)
Branky: 88. Hassli - 49. Jarolím, 67. Olič, 77. Trochowski.
Rosenborg Trondheim - Fiorentina 0:1 (0:1)
Branka: 16. Mutu.
Bolton - Atletico Madrid 1:0 (0:0)
Branka: 74. Diouf.
Benfica Lisabon - FC Norimberk 1:0 (1:0)
Branka: 43. Makukula.

Reklama

Související témata: