Hlavní obsah

Střihavka: V kabině byla pořádná bouřka

PRAHA

Ke svému prvnímu soutěžnímu zápasu po přestupu do Slavie nastoupil ve čtvrtek útočník Slavie David Střihavka a svůj debut hned ozdobil gólem. Po utkání byl však stejně jako jeho spoluhráči zklamaný, hlavně s předvedenou hrou v prvním poločase, který se sešívaným vůbec nepovedl. „Prohospodařili jsme první půli,“ posteskl si po porážce s Tottenhamem 1:2.

Článek

Střihavka si byl vědom toho, že kdyby celý zápas slávisté odehráli tak jako druhý poločas, tak utkání mohlo vypadat jinak. Anglický celek však v zápase ukázal svoji sílu. „Bylo vidět, že Spurs jsou tým prvotřídní kvality. Zaslouženě vyhráli,“ složil poklonu soupeři.

V 69. minutě se po zaváhání Radka Černého v dresu Kohoutů Střihavka gólově prosadil. „Dohrával jsem souboj. Letěl dlouhý míč na zadní tyč a Radek to vyrazil přímo přede mě,“ popsal svojí první branku ve Slavii a dodal, že důležité bylo dohrání souboje. „Nevykašlal jsem se na to,“ poznamenal.

Slavia sahala po vyrovnání

Ve druhém poločase se sešívaní osmělili a ke konci zápasu sahali dokonce po vyrovnání. „Druhá půle nám ukázala, že můžeme hrát s každým,“ povídal útočník a pokračoval: „Martin Vaniak opět předvedl vynikající výkon.“ Brankář červenobílých zneškodnil několik velmi nebezpečných střel a jen díky jemu bylo skóre v poločase 2:0 pro Tottenham.

V kabině podle Střihavky byla pořádná bouřka. „Trenér nám říkal, že můžeme dát kontaktní gól a to se nám nakonec podařilo,“ popsal dění o přestávce. Naděje na postup se však nevzdává. „V Londýně to bude těžké, musíme dát dva góly. Když budeme hrát jako dnes ve druhé půli tak to snad půjde,“ doufal ve čtvrtek vytáhlý útočník.

Reklama

Související témata: