Hlavní obsah

Fotbaloví experti velké šance Slavii na postup v Poháru UEFA nedávají

Milan VlčekSport.cz

Podle dvou fotbalových expertů, které oslovila redakce Sport.cz, Josefa Csaplára a Františka Cipra, se ve čtvrtečním utkání 3.kola Poháru UEFA mezi Slavií a Tottenhamem výrazně projevila nerozehranost pražského celku. Londýnský tým, který na Strahově vyhrál 2:1, si vypracoval slibný výsledek do odvety. „Vadila mi pasivita, ustrašenost,“ řekl Sport.cz Josef Csaplár. „Šance na postup je spíše v teoretické rovině,“ doplňuje ho František Cipro.

Článek

Šokem pro domácí fanoušky byla už ve čtvrté minutě střela bulharské útočníka Dimitara Berbatova, která překvapivě skončila za zády domácího brankáře Martina Vaniaka. I při druhém obdrženém gólu si domácí strážce svatyně nepočínal nejjistěji a proti Robbie Keanovi předčasně vyběhl. Ten ho pak prostřelil a Kohouti se již po půlhodině hry dostali do dvoubrankového vedení.

„Je to zvláštní, Vaniak, který chytá půlroku famózně, troufám si říct, že to byl on, kdo Slavii dostal do Ligy mistrů, potom takto chybuje. První střela nešla nikam do rohu, při druhém gólu nesmyslně vyběhl. Pak chytil dvě tři branky, ale to bylo pozdě,“ řekl ke čtvrtečnímu výkonu brankářské jedničky Slavie František Cipro, který svého největšího klubového úspěchu dosáhl právě na lavičce sešívaných v sezóně 1995/96, když pražský tým dovedl do semifinále Poháru UEFA.

Csaplár: Tottenham ve druhé půli výrazně ubral

Zatímco první půle byla charakteristická pasivitou sešívaných, ve druhém poločase slávisté výrazně přidali na agresivitě a aktivitě. „Slavia neměla co ztratit. Přišla na to, kudy cesta nevede. Přišeli agresivnější Ivana a Kalivoda,“ viděl důvod obratu Csaplár. „Tottenham výrazně ubral,“ dodal nynější skaut liverpoolského Evertonu s tím, že Slavie moc reálnou šanci na postup nemá.

„Anglické kluby mají ohromnou výhodu v tom, že jim fanoušci nedovolí jakékoliv podcenění,“ nevidí možné zaváhání Tottenhamu na svém domácím hřišti Csaplár. „Po zápase jsem mluvil s manažerem Evertonu, který mi řekl, že se z pohledu londýnský Kohoutů jednalo o tréninkový zápas,“ řekl bývalý trenér Slavie, Liberce a Přibrami s tím, že šlo z pohledu Slavie o pojetí zápasu, ne o kvality jednotlivých hráčů.

„Rozdíl mezi prvním a druhým poločasem byl patrný také ve faktu, že Slavie v druhé půli mohla dostat tři čtyři góly a mohla dva tři dát. V prvním poločase mohla stejně tak dostat tři čtyři branky, žádnou gólovou šanci si na své straně ovšem nevytvořila,“ připomněl Csaplár.

Reklama

Související témata: