Hlavní obsah

Brankář Tottenhamu Černý ví, že chyboval

Z Prahy odjížděl fotbalový brankář Radek Černý s vítězným pocitem. Jeho Tottenham porazil ve třetím kole Poháru UEFA pražskou Slavii 2:1. Radost z výhry mu však kazí chyba, kterou vyrobil dvacet minut před závěrečným hvizdem. Díky ní David Střihavka vstřelil jediný gól sešívaných. „Byla to moje chyba,“ litoval Černý při rozhovoru s novináři.

Článek

Jak byste popsal pro vás kritický okamžik?

Do vápna letěl vysoký centr z pravé strany. Balón jsem viděl dobře, kontroloval jsem si branku a byl jsem překvapený, že se Střihavka dostal tak blízko. Míč mně vypadl a on ho dorazil do sítě.

Může vás tato chyba připravit o místo v sestavě?

Možné je všechno. Doufám ale, že to tak zásadní chyba nebyla. Hlavně mě mrzí, že se to stalo zrovna v Praze, kde jsem doma.

Odvezli jste si výhru, jak byste popsal průběh utkání?

V první půli jsme dali dva góly, to pro nás bylo pozitivní. Ve druhém poločasu, když Slavia přešla na systém 4-4-2, se hra vyrovnala a my jsme už nemohli tolik kombinovat.

Dá se ještě postup ztratit?

Ztratit se to dá, ale nechceme si něco takového připustit. S výsledkem ale spokojeni nejsme, mohli jsme dát čtyři nebo pět gólů.

Jak jste se cítil před zápasem. Byl jste nervózní?

Měl jsem zvláštní pocit. Volalo mi mnoho českých novinářů, ale při zápase to ze mě všechno spadlo.

Co říkáte na přijetí od slávistických fanoušků?

Bylo to příjemné. Něco takového se málokdy povede, abyste někam přijel a fanoušci soupeře skandovali vaše jméno. Chtěl bych jim tímto poděkovat. Přeji Slavii, aby v podobném počtu chodili diváci i na ligu. A když ne teď, tak alespoň v novém Edenu.

Chvíli před koncem trefil Brabec břevno, oddychl jste si?

Slavia zahrála dobře standardní situaci. Ve vápně měla výškovou převahu a využila toho. Bylo pro nás štěstím, že nevyrovnali. Byla by to smůla dostat vyrovnávací branku, protože my jsme nevyužili několik velkých šancí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články